hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batı ülkelerinden ilk önlem

    Batı ülkelerinden ilk önlem
    expand

    IŞİD'e karşı savaşmak için yola çıkan Avustralyalı gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avustralya'nın Melbourne kentinde Kürt güçlerine katılarak IŞİD'e karşı savaşmak için yola çıkan bir kişi, terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alındı. 28 yaşındaki James Williams, geçtiğimiz Aralık ayında Melbourne havaalanında "potansiyel savaşçı" olarak tanımlanıp pasaportuna el konulmuştu.

    Dün gece ise Avustralya polisi Williams'ı "yabancı ülkelere saldırılarda bulunmaya hazırlanmak" suçlamasıyla gözaltına alındı. Melbourne Mahkemesi'ne çıkartılan Williams'ın duruşma sırasında üzerinde "Savaş Köpeği" yazan siyah bir tişört giydiği görüldü.

    Polis, Williams'ın geçtiğimiz yıl Avustralya'dan Katar'a giderek oradan da Kuzey Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Kürt güçlerine katılmayı planladığını iddia ediyor. Williams'ın valizinde askeri malzeme ve kıyafet ele geçirildiği belirtiliyor.

    Suçlamaların sabit görülmesi halinde terörizme hazırlık yaptığı gerekçesiyle Williams'a verilecek ceza müebbet hapse kadar çıkabilecek. Williams'ın gözaltına alınması, Batılı ülkelerden gelerek kuzey Irak'taki Kürt güçlerine katılan yabancı savaşçılara karşı atılmış ilk önleyici adım oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow