hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BBC'den Jeremy Clarkson'a son uyarı!

    BBCden Jeremy Clarksona son uyarı
    expand

    Televizyon sunucusu Jeremy Clarkson, dünyanın en popüler TV programlarından olan "Top Gear"in çekimleri sırasında ırkçı dil kullandığı için BBC tarafından son kez uyarıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mirror gazetesi 54 yaşındaki Clarkson'un, İngiltere'nin halk tarafından finanse edilen yayın kurumu BBC'nin başındaki yetkililer tarafından çağrılarak son kez uyarıldığını yazdı.

    Clarkson'un iki yıl önce yapılan bir çekim sırasında iki arabadan birini seçerken içinde siyahlara hakaret olarak algılanan "ni...r" sözcüğünün geçtiği bir tekerlemeyi söylediği duyulmuştu.

    Görüntüler yayınlanmamıştı ama Mirror gazetesi yine de Clarkson'un bu sözcüğü kullandığını haber yaptı ve yayınlanmayan görüntüleri de internet sitesine koydu.

    Gazete, görüntüleri nasıl elde ettiğini açıklamadı ancak haber sonrası Clarkson'un BBC'den kovulması için çağrılar yağmaya başladı.

    Yaptığı espriler ve lafını esirgemeyen tarzıyla bilinen sunucu, Twitter'da paylaştığı bir videoda, tekerlemede ırkçı sözcüğün geçtiği bölümü mırıldanarak geçtiğini söyledi ama yine de bu tekerlemeyi kullandığı için özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak Sun gazetesinde düzenli olarak yazdığı köşesinde bunun BBC'den aldığı son uyarı olduğunu da itiraf etti.

    BBC'nin sunucuya kuruma çok para kazandırdığı için son bir şans daha verdiği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow