hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçika'da terörle mücadele operasyonu

    Belçikada terörle mücadele operasyonu
    expand

    13'ü Belçika'da 2'si Fransa'da toplam 15 kişi gözaltına alındı. AB kurumlarında güvenlik seviyesi yükseltildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belçika'da dün akşamdan itibaren başkent Brüksel ve çevresi ile Verviers kentinde saldırı hazırlığında olduğu belirtilen terör hücrelerine yönelik baskınlarda ikisi Fransa'da olmak üzere 15 şüpheli gözaltına alındı.

    Federal savcılık, aralarında Suriye'den dönen savaşçıların da bulunduğu terör hücrelerinin polise saldırı hazırlığı içinde oldukları istihbaratı üzerine, çoğunluğu Brüksel ve Verviers'te toplam 12 eve baskın düzenlendiğini ve gözaltına alınan 13 şüphelinin sorgulandığını açıkladı. Baskınlar sırasında Verviers kentinde gece polisle çatışmaya giren üç şüpheliden ikisi öldürülmüş, biri yakalanmıştı.

    Savcılık sözcüsü Eric Van Der Sypt, düzenlediği basın toplantısında, görevdeki polislere ve polis merkezlerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen terör hücresine yönelik operasyonda gözaltına alınanların çoğunun Belçika vatandaşı olduğunu söyledi. Van Der Sypt, aynı operasyon kapsamında Fransız makamlarınca gözaltına alınan iki Belçika vatandaşının iadesini talep edeceklerini bildirdi. Dünkü baskınlarda aradıkları tüm şüphelileri yakaladıklarını belirten sözcü, "Belçika'da terörizme ciddi bir darbe indirildi" dedi. Eric Van der Sypt, şüphelilerin Paris saldırılarıyla doğrudan bir bağlantısının bulunmadığını ifade etti. Federal savcılık yetkilileri, baskınlar sırasında otomatik silahlar, el bombaları ve patlayıcılar dahil çeşitli malzeme, polis üniformaları, telsiz telefonlar ve bir miktar nakit para ele geçirildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik seviyesi yükseltildi

     

    Soruşturmada, birkaç haftadır takip edilen zanlıların polis üniforması giyerek girecekleri emniyet binalarına saldırı düzenlemeyi planladıklarından şüpheleniliyor. Bu arada, Avrupa Birliği Komisyonu sözcülerinden Mina Andreeva, Brüksel'deki AB kurumlarında güvenlik alarmı seviyesini yükselttiklerini açıkladı. Andreeva, "Bu ihtiyati bir tedbir. Somut bir tehdit bulgusu yok" diye konuştu. Belçika hükümeti dün geceden itibaren tehdit düzeyini ülke genelinde 2'den 3'e yükseltilmişti. Bu karar ilave güvenlik tedbirleri anlamına geliyor. Tehdit düzeyi en fazla 4'e yükseltilebiliyor.

    İtalya Başbakanı: ''Davutoğlu biraz sırıtıyordu''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow