hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlin'de Başbakanlık'ta virüs alarmı

    Berlinde Başbakanlıkta virüs alarmı
    expand

    Almanya Başbakanı Angela Merkel'e çok yakın bir ismin şahsi USB dışbelleğinde casusluk için kullanılan "Regin" isimli program bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bild gazetesinde yer alan habere göre Avrupa Politikası biriminde görevli sözkonusu başbakanlık çalışanının Başbakanlıktaki bilgisayarında yer alan bir dokümanı evde çalışabilmek için kendi özel USB belleğine aktardığı kaydetti. Evde dokümanı açtığı üzerinde çalıştığı ve aynı USB bellege kaydederek Başbakanlığa getirdiği belirtiliyor.

    USB dışbelleği başbakanlık bilgisayarına yerleştirmesiyle birlikte güvenlik tarayıcısı Regin isimli programı bularak virüs alarmı verdi.

    Regin programı geçtiğimiz Kasım ayında güvenlik firmalarınca bulunmuş ve kamuoyuna açıklanmıştı. Tespit edilmesi çok güç olan bu programın gizli servisler Amerikan NSA ve Ingiliz GCHQ tarafından kullanıldığı medyada yer alan bilgiler arasında.

    Regin programının bulaştığı bilgisayardaki bilgilere ulaşabildiği ekran görüntüsü alabildiği, şifreleri edinebildiği ve silinen dosyaları yeniden oluşturabildiği biliniyor.

    Davutoğlu: "Biz, komşularla sıfır sorun derken, zalimlerle sıfır sorun demedik.

    Liam Neeson: "İslamiyet'e sarılabilirim"

    İtalya'da Türk gemisi battı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow