hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birleşik Arap Emirlikleri, Müslüman Kardeşler'i "terörist" ilan etti

    Birleşik Arap Emirlikleri, Müslüman Kardeşleri terörist ilan etti
    expand

    Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Müslüman Kardeşler Teşkilatını "terör örgütleri listesi"ne aldı. Emirliğin bu kararı İslami örgütlerce eleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müslüman Kardeşler'e yakınlığıyla bilinen ülkedeki Islah Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, BAE'nin yayımladığı "terör listesi" ile "BAE toplumunun parçalanması ve İslam dünyasıyla kurumlarının düşmanlığını kazanmak için bir adım daha ileri gidildiği" savunuldu.

    Açıklamada, listenin "özgürlüğe çağıran mutedil ve barışçıl sesleri kısarak, teröre verimli bir ortam hazırlaması" konusunda uyarıda bulunarak, şu ifadelere yer verildi:

    "Uluslararası hukuk prensiplerine göre 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Islah Cemiyeti, barışçıl parlak bir tarihe sahip. Bağımsız yargı, cemiyetin terörle bir bağlantısını ispatlayamazken, bakanlar kurulu terör listesine aldı."

    BAE Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan "terör örgütü listesi"nde, aralarında İhvan, Mısır'daki Beyt el-Makdis, Yemen'deki silahlı Husi Hareketi, El Kaide bağlantılı Ensaru'ş Şeria'nın da olduğu 83 örgüt ve hareketin yer aldığı duyurulmuştu.

    Mısır'ın 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından Müslüman Kardeşler'i "terör örgütü" ilan etmesi sonrasında Suudi Arabistan da mart ayında aralarında teşkilatın da bulunduğu 8 örgütü, "terör listesi"ne almıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın uluslararası örgütlenmesi konumundaki Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden de BAE'nin Müslüman Kardeşler'i "terör örgütleri listesi"ne almasına tepki gösterildi. Birliğin Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Birliğin barışçıl ve mutedil yol izleyen, uluslararası yasal bir örgüt olduğu belirtilerek, BAE'nin "gerekçesiz bir şekilde takındığı bu tutumu gözden geçirmesi" istendi.

    Söz konusu nitelendirmenin kabul edilmediği vurgulanan açıklamada, listenin dünyaya hizmetleri nedeniyle ödül ve övgü alan uluslararası yardım kuruluşlarının da aralarında bulunduğu, "İslami örgütler" üzerinde yoğunlaştığına dikkati çekilerek, "Listede dünyada sabah akşam Müslümanlara ve diğer insanlara karşı terör eylemleri düzenleyen gayri İslami örgütlerin ve hareketlerin isimleri neden yok" denildi.

    IŞİD yeni katliam görüntülerini yayınladı

    Yalçın Akdoğan: "HDP ile yeniden görüşmemiz önemli"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow