hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç'ın "Bir kadın olarak sus..." sözleri İngiliz medyasında

    Bülent Arınçın Bir kadın olarak sus... sözleri İngiliz medyasında
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM Genel Kurulu'nda HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a yönelik sarfettiği, "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus..." sözü İngiltere basınında da haber ve yorumlara konu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telegraph gazetesinin haberinin başlığı, "'Bir kadın olarak sus' diyen Türk Başbakan Yardımcısı yeni bir cinsel ayrımcılık tartışmasına bulaştı" şeklinde.

    Bülent Arınç'ın bu "saldırgan" sözleri bir kadın politikacıya söylediğini belirten gazete, Arınç'ın daha önce de kadınlara gülmemelerini söylediği için eleştirildiğini hatırlatıyor.

    Bülent Arınç: "Bir kadın olarak sus..."

    Raziye Akkoç imzalı haber şöyle devam ediyor: "Arınç, bir Ramazan Bayramı'nda da kadınların telefonda havadan sudan konuşmamaları gerektiğini söylemişti. Bursa'da yapılan bir toplantıda erkek ve kadınlara iffetin önemini hatırlamaları ve utanma duygusu taşımaları çağrısında bulunmuştu."

    O zaman aralarında Emma Watson'un da bulunduğu ünlü isimlerin sosyal medyada "direnkahkaha" hashtagı altında kendilerini gülerken gösteren fotoğraflarını paylaştıklarını hatırlatan gazete, Arınç'ın daha önceki sözleri gibi son olayın da Türk kadınlarını sosyal medyada harekete geçirdiğini belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pavey ile Arınç arasında ilginç diyalog

    "Bir Kadın Olarak Susmayacağız" hastagi altında yazan Rozerin Tadik adlı bir kadının, "Kes sesini Arınç" diye yazdığını belirten gazete, sosyal medyada paylaşılan bir başka müztehzi karikatürde de "Tam kadın" figürünün "Ben bilmem Arınç bilir" dediği belirtiliyor.

    Telegraph, Menekşe Tokyay adlı bir gazetecinin de aynı haştag altında "Susma, sustukça Bülent Arınç konuşuyor" yazan bir grafiti görüntüsü paylaştığını aktarıyor.

    Bülent Arınçın Bir kadın olarak sus... sözleri İngiliz medyasında

    İlgili makale için tıklayın

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow