hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgaristan'da Türkçe seçim broşürü için suç duyurusu

    Bulgaristanda Türkçe seçim broşürü için suç duyurusu
    expand

    Bulgaristan'da 25 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesinde üyelerinin çoğunluğu Türklerden oluşan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'nin (HŞHP) sempatizanları tarafından destek amacıyla Türkçe hazırlanan seçim broşürleri partiye yönelik eleştirilere neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşırı milliyetçi çizgideki siyasi oluşumlar, HŞHP'yi Türkçe seçim propagandası yaparak anayasayı ve Seçim Kanunu'nu çiğnemekle suçladı.

    HŞHP'nin Türkiye'deki göçmen sempatizanları tarafından partiye destek amacıyla yapıldığı bildirilen ve internet üzerinden yayılan broşürlerde, HŞHP lideri Korman İsmailov'un fotoğrafıyla partinin dahil olduğu Reformcu Blok Koalisyonu'nun propagandasına yer verilerek İsmailov'a oy verilmesi için çağrı yapılıyor.

    HŞHP'nin de dahil olduğu ve beş siyasi partiden oluşan Reformcu Blok Koalisyonu, broşürle ilgili bir açıklama yaparak, seçim propagandasına yönelik Türkçe görselleri hazırlayanların kendileriyle bir ilgisi olmadığını duyurdu.

    Reformcu Blok'un açıklamasında, Türkçe broşürlerin Sansürsüz Bulgaristan Partisi, İç Makedon Devrimci Örgütü Partisi (VMRO) ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin (HÖH) kendilerine yönelik gözden düşürme kampanyası olduğunu ve söz konusu broşürlerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundukları kaydedildi.

    Bulgaristan'da pazar günü yapılacak AP milletvekili seçimleri öncesinde siyasi propaganda döneminde Seçim Kanunu gereğince Bulgarca dışındaki dillerde siyasi propaganda yapılamıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow