hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de Soudelor tayfunu

    Çinde Soudelor tayfunu
    expand

    Çin'de Soudelor tayfunu nedeniyle meydana gelen sel ve göçükte hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şinhua ajansının haberinde, ülkenin doğusundaki Cıciang eyaletinde tayfun nedeniyle meydana gelen sel ve göçük nedeniyle 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de kayıp olduğu bilgisi yer aldı.

    Çinde Soudelor tayfunu

    Çin'de tayfun alarmı 

    Ülkenin doğu bölgelerinde özellikle Cıciang, Fucien, Anhui ve Ciangşi eyaletlerinde 3 milyondan fazla kişi tayfundan olumsuz etkilenirken, bölgede elektrik kesintilerinin yaşandığı aktarıldı.

    Çinde Soudelor tayfunu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hindistan'da büyücülükle suçlanan kadınlar linç edildi

    Tayfundan en çok etkilenen Cıciang eyaletinde meydana gelen sel ve toprak kaymasında 223 evin yıkıldığı, 272 otoyol ve 43 bin 600 hektarlık ekili tarım arazisinin büyük ölçüde zarar gördüğü belirtildi. Eyalette tayfuna bağlı doğal afetler nedeniyle doğrudan ekonomik kaybın 4 milyar yuan (yaklaşık 644 milyon dolar) olduğu açıklandı.

    Çinde Soudelor tayfunu

    Yunanistan'a böyle vardılar

    Diğer yandan, bölgede bir çok uçak ve tren seferi yapılamazken, bazı otoyollar da ulaşıma kapatılmıştı.

    Bölgeye 100 binden fazla arama kurtarma ekibinin sevk edildiği ve olumsuz etkilenen insanlara yardım çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

    Şinhua ajansı, Çin'in doğu kesimlerinde etkili olan tayfuna ilişkin yayımladığı ilk haberde ölü sayısının 9 olduğu bilgisini vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow