hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CSU: "Yabancılar evlerinde Almanca konuşmalılar"

    CSU: Yabancılar evlerinde Almanca konuşmalılar
    expand

    Almanya'da Hıristiyan Sosyal Birliği Partisi'nin (CSU) parti kongresi taslağında "Almanya'da yaşayan yabancıların kamuya açık alanlarda ve hatta evlerinde kendi aileleriyle de Almanca konuşmaları gerektiği" ifadelerini yer almasına tepkiler büyürken CSU ifadeden geri adım atmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hıristiyan Sosyal Birliği Partisi'nin (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer, yabancıların aile içerisinde de Almanca konuşmaları istekleri konusunda geri adım atmak için bir neden görmediklerini anlatırken, "Parti kongresi çalışma taslağı üzerinde iyi çalışılmış ve oylanmıştır. Parti yönetimi değiştirilmeden önlerine konulacak bu taslağı Pazartesi günü tartışacak" dedi.

    Taslaktaki ifadeler muhalefet partilerince "Çığlık attıracak kadar komik ama bir o kadar da korkutucu" olarak nitelerken, ifadelere parti içerisinde de karşı çıkanlar olduğu belirtildi.

    Yabancıları aşağılayıcı ifadeler

    CSU taslakta, göçmenlerden "Bavyera'nın değerleri" ile kendilerini özdeşleştirmelerini istiyor. Şok uyandıran taslakta, şu ifadeler yer alıyor:

    "Bu insanlar bize, başarılı Bavyera'ya geliyorlar, çünkü kendileri ve ailelerinin gelecekteki şansları olarak görüyorlar. İnsanlar bize geliyor, çünkü kendilerini Bavyeralı temel değerlerle özleşleştirebiliyorlar. Biz de bunu bekliyoruz. Ama, "Sosyal sistemimize göçü" ret ediyoruz. Kim Almanya'ya sadece sosyal hamakta yatmak için gelirse, onlara sosyal yardım vermeyeceğiz" gibi ifadeler yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk göçmenler Almanya'da ayrımcılık görüyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow