hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fıtrat açıklaması dış basında

    Cumhurbaşkanı Erdoğanın fıtrat açıklaması dış basında
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı olduğu açıklaması dünya basınında geniş yankı buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BBC: "Erdoğan: Kadın ve erkek eşit değildir"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların erkeklerle eşit konuma getirilemeyeceğini söyleyerek feministleri anneliğe reddetmekle suçladı.

    Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada "Kadınlar erkeklerle eşit olamaz. Bu doğaya aykırı" dedi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, feministleri de İslam'daki anneliğin önemini kavrayamadıklarını savundu. Erdoğan bir süre önce de kadınlara üç çocuk sahibi olma çağrısı yapmış ve sezaryen ile doğum ve kürtaja karşı olduğunu açıklamıştı.

    Cumhurbaşkanı'nın fıtrat çıkışına cevap: "Kur'an-ı Kerim'de ayet yok"

    Foreign Policy: "Erdoğan giderek, davetsiz sarhoş amcaya benziyor"

    Foreign Policy dergisi, Erdoğan’ın açıklamalarını "tuhaf" diye nitelediği “Erdoğan feminist zirvede kadınların erkeklerle eşit olmadığını söyledi” başlıklı haberinde, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan giderek, davet edilmediği halde Şükran Günü yemeğine gelen ve sözleriyle herkesi rahatsız eden sarhoş amcaya benziyor” benzetmesi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan’ın “Kadınları erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız. Komünist rejimlerde olduğu gibi…. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer” ve ”Feministler anneliği reddediyor” cümlelerine yer verilen haberde, şu ifadeler kullanıldı:

    "Erdoğan, sözlerini Kuran’ı kullanarak desteklemeye çalıştı, 'Cennet annelerin ayağının altındadır' dedi. Ancak bu sözler, annesinin ailelerindeki rolünü tuhaf bir biçimde anlatmasıyla sonuçlandı. Annenin ayağının altı öpülür. Ben anacığımın ayağının altını öperdim. Anam nazlanırdı, anacığım çekme ayağını derdim, çünkü burada cennetin kokusu var. Türkiye laik bir anayasaya sahip olsa da, Erdoğan’ın feministlerle ilgili fikirleri süpriz değil. Erdoğan’ın, kürtaja ve doğum kontrolüne kısıtlama getirmek gibi, kendi inanç değerlerini yasaya dönüştürme çabalarının bir geçmişi var. Aynı zamanda Erdoğan, her Türk kadınının üç çocuk doğurması gerektiğini söylemişti. Temmuz ayında önemli bakanlarından biri de (Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kastediliyor) kadınların topluluk içinde gülmemesi gerektiğini savunmuştu.“

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Washington Post: "Türk Cumhurbaşkanı kadınlarla erkeklerin eşit olmadığını söyledi"

    Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada "kadınları ve erkekleri eşit duruma getiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır, kadın ve erkeğin doğaları farklıdır" dedi. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Amerika'yı Müslüman keşifçilerin keşfettiği açıklamasının ardından gelen son kışkırtıcı açıklamaydı.

    Erdoğan: "Kadın ve erkeğin eşit olması fıtrata ters"

    Guardian: "Erdoğan: Kadın ve erkek eşit değildir"

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların erkeklerle eşit olmadığını söylediği konuşmasında feministleri de anneliği reddetmekle suçladı.

    Dindar Müslüman Cumhurbaşkanı, biyolojik farklılıkların kadın ve erkeğin aynı fonksiyonları yerine getirmesini engelleyeceğini belirterek kadınların kırılgan doğasının her iş için uygun olmadığını ifade etti.

    Independent: "Erdoğan: Kadın ve erkek eşitliği doğaya aykırıdır"

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğin doğaya aykırı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kadınlar ve erkekleri eşit değerlendiremezsiniz, bu doğaya aykırıdır. Hamile bir kadını bir erkeğin çalışması koşullarında değerlendiremezsiniz. Çocuğunu emziren bir kadın bir erkekle eşit tutamazsınız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Bahçeli'ye ateş püskürdü!

    Süddeutsche Zeitung: "Kadınlar anneliğe odaklansın"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadının toplumsal hayattaki rolünü "annelik" olarak gördüğünü aktaran Süddeutsche Zeitung, Erdoğan'ın, "İş hayatında kadın- erkek eşitliği söz konusu olamaz. Komünist rejimlerin yaptığı gibi, kadın- erkek aynı işte çalıştırılamaz. Bu insanın doğasına aykırı. Kadının önceliği annelik olmalı. Feministler kadının annelik rolünü kabullenmiyorlar" sözlerini ön plana çıkardı.

    Gazete, Cumhurbaşkanının geçmişte de kadının rolüne ilişkin tartışmalı açıklamaları olduğunu hatırlatarak, bunlar arasında en az üç çocuk ve üniversite öğrencilerinin yurtlarda ve evlerde kadınlı erkekli kaldıklarına ilişkin açıklamalarını örnek gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Die Welt: "Erdoğan kadın-erkek eşitliğini doğaya aykırı buluyor"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın - erkek eşitliğini doğanın kanununa aykırı bulduğunu aktaran Die Welt, "Erdoğan, kadınların anneliğe odaklanmaları gerektiğini söylüyor ve buna inanmadıklarını düşündüğü feministleri eleştiriyor. Erdoğan, kadına yönelik şiddeti eleştirdiği konuşmasında, cennetin annelerin ayakları altında olduğunu, kendisinin bu nedenle annesinin ayaklarının altını öptüğünü söylüyor. Ancak, Türkiye gerçekleri farklı. KAMER'e göre sadece bu yıl içerisinde 260 kadın şiddet yüzünden hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

    Stern: "Erdoğan'a göre kadın-erkek eşitliği doğaya aykırı"

    "Erdoğan kadın derneğinin toplantısında yaptığı konuşmada, kadın- erkek eşitliği hakkında ne düşündüğünü net olarak ortay koydu" diyen Stern dergisi, "Erdoğan'a göre eşitlik doğaya aykırı. İslamın kadına biçtiği rol annelik ve feministler bunu kabul etmiyor" diye yazdı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında kadına yönelik şiddeti eleştirdiğini ve barış dini İslam'ın bunu reddettiğini söylediğini aktaran Stern, ancak Türkiye'de eşi, akrabaları ya da hayat arkadaşı tarafından her gün bir kadının öldürüldüğünü, KAMER'e göre 2014 yılında 260 kadın şiddet yüzünden hayatını kaybettiğini aktardı.

    N -TV: "Eşitlik doğaya aykırı"

    Haber kanalı n-tv de Cumhurbaşkanı'nın sözlerini, “Erdoğan'a göre eşitlik doğaya aykırı" diye verdi. Erdoğan'ın, "Kadına bir kürek verin ve çalıştırın, bu mümkün değil" dediğini aktaran n-tv, kadının erkeğin rolünü doğa gereği alamayacağını söylediğinin altını çizdi.

    Fıkra gibi afişler!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow