hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türklere stadyum

    Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türklere stadyum
    expand

    Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ilk defa Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde bulundukları ülkelerde oy kullanabilecek. 1,4 milyon Türk seçmenin bulunduğu Almanya, 7 kentte büyük alanlarda seçim sandıkları kurmayı planlıyor. Türkiye sınırları dışında en yoğun Türk vatandaşının yaşadığı şehir olma özelliğini taşıyan Berlin, seçimlerde Türk vatandaşlarının Berlin Olimpiyat Stadında oy kullanmasına karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'nın Başkenti Berlin'de yaklaşık 200.000 Türkiye kökenlinin yaşadığı biliniyor.

    Hessen Radyosu'nun verdiği bilgiye göre Frankfurt'ta Fraport Arena ve Düsseldorf 'da ISS Dome'da sandıklar kurulacak.

    Münih, Düsseldorf, Hannover ve Karlsruhe'de ise fuar alanında kurulacak sandıklarda Türk vatandaşları oy kullanabilecek.

    Yurtdışında sandıklar 31 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda 18 - 20 Ağustos tarihleri arasında sandıklar yeniden kurulacak.

    Alman Dışişleri Bakanlığı sandıkların ve seçimlerin güvenliğinin sağlanması için konseptler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Şehirlerde sandık merkezlerinin güvenliğini emniyet teşkilatının sandıkların güvenliğini konsolosluk yetkililerinin sağlaması bekleniyor.

    Şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Alman meslekdaşı Angela Merkel arasındaki görüşmede Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanması konusu gündeme gelmiş ve Merkel bu konuda gerekli adımların atılacağı sözünü vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim yasasında yapılan değişiklikle birlikte Türkiye dışında yaşayan Türk vatandaşlarının cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde oy kullanmasına imkan sağlanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow