hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Danimarka polisi zanlıyı öldürdü

    Danimarka polisi zanlıyı öldürdü
    expand

    Danimarka polisi, dün iki kişinin yaşamını yitirdiği ve beş polisin yaralandığı iki saldırının zanlısı olduğu belirtilen bir kişiyi Kopenhag'da vurarak öldürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Danimarka polisi, İsveçli karikatürist Lars Vilks'in organize ettiği toplantı ve sinagoga düzenlenen saldırıların zanlısının vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

    Polis, basına yaptığı açıklamada, sabaha karşı Nörrebro istasyonunun yakınında "dur" ihtarına uymayıp polise ateş açan kişinin vurulurak öldürüldüğünü belirterek bu kişinin her iki saldırının sorumlusu olduğunu kaydetti.

    Kopenhag'da İsveçli karikatürist Lars Vilks tarafından organize edilen ifade özgürlüğüyle ilgili toplantı ve sinagoga düzenlenen saldırılarda iki kişi hayatını kaybetmiş, beş polis yaralanmıştı.

    Hedef Lars Vilks mi?


    İsveçli karikatürist Lars Vilks, Kopenhag'da bir toplantı salonuna yönelik düzenlenen ilk silahlı saldırının hedefinde kendisinin bulunduğunu söyledi.

    Kopenhag'ın Österbro semtinde, 14 Şubat saat 15.30 da "Din düşmanlığı, ifade özgürlüğü ve Charlie Hebdo" başlıklı panelin yapıldığı ve 1 sivilin ölümü ile 3 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı sırasında salonda bulunan İsveçli karikatür sanatçısı Lars Vilks, saldırının ana sebebinin kendisi olduğunu öne sürdü.

    Kopenhag'ı sarsan silahlı saldırıların ilkinde salonda konuşmacı olarak bulunan Lars Vilks saldırganın hedefinde kendisi olduğunu söyledi. Vilks, yaptığı açıklamada, "Bence saldırının hedefinde ben vardım, yoksa başka ne gibi bir sebebi olabilir ki?" diye sordu.

    Saldırı esnasında salonda olan Vilks buz odasına saklanarak kendisini mermilerden korurken, saldırıda panele katılanlar arasında bulunan 55 yaşında olduğu belirtilen bir kişi hayatını kaybettiği ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Charlie Hebdo saldırısının konuşulduğu toplantı basıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow