hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş’tan AB ve NATO‘ya çağrı

    Demirtaş’tan AB ve NATO‘ya çağrı
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sürpriz bir şekilde gittiği Brüksel’de, barış sürecinin devamı için Ankara’ya baskı yapılması çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halkların Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çarşamba günü sürpriz bir şekilde gittiği Brüksel'de temaslarını sürdürüyor. Kürt sorununun barışçı çözümü için AB'yi daha aktif olmaya çağıran Demirtaş, “AB, PKK ile Türkiye arasında müzakereleri çok açık ve belirgin bir şekilde desteklemelidir“ dedi.

    AB'nin Ankara ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasında görüşmelerin ilerlemesi ve yeni bir ateşkes için baskı yapmasını isteyen Demirtaş, NATO'yu da Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik Türk operasyonlarına karşı belirgin bir konum almaya çağırdı. Demirtaş, yaşananın adil olmayan ve dayanağı bulunmayan bir savaş olduğunu söyledi.

    Geçen hafta AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir telefon görüşmesi yapan Selahattin Demirtaş, bugün Mogherini'nin büro şefi Stefano Manservisi ile bir araya gelecek.

    Tarafsız gözlemci çağrısı

    Demirtaş perşembe günü Alman basın ajansı dpa'ya verdiği demeçte, seçimler sonrasında artık bir koalisyon hükümeti kurulması şansı görmediğini belirterek, Türkiye'nin erken seçimlere doğru yol aldığını söylemişti.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı propaganda yoluyla HDP'ye zarar vermek için elinden geleni yapmakla suçlayan Demirtaş, AB'nin ateşkes ve müzakerelerin yeniden başlaması için devreye girmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş dpa'ya verdiği demeçte, gelecekte müzakerelere tarafsız bir gözlemcinin de dahil olması gerektiğini belirterek, bu rolü AB'nin ya da başka bir kurumun üstlenebileceğini kaydetti.

    Demirtaş'ın Brüksel'de PKK için lobi çalışmalarını koordine eden KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile de görüştüğü belirtiliyor.(Deutsche Welle Türkçe)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow