hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dış basın Türkiye'deki saldırıları böyle gördü

    Dış basın Türkiyedeki saldırıları böyle gördü
    expand

    Sultanbeyli, ABD konsolosluğu ve Güneydoğu'daki saldırılar dünya basınında geniş yer buldu. En dikkat çekici değerlendirme Times gazetesinde yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazete Sultanbeyli ve Silopi'de yaşanan saldırılarla ilgili haberinde "Uzmanlar şimdi Türkiye'nin daha geniş çaplı bir savaşla karşı karşıya olduğunu düşünüyor" dedi.

    Times gazetesinde çıkan haberde özetle şöyle denildi:

    "Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü'nden Michael Stephens, 'İç savaş demek istemiyorum ama durum kontrolden çıkıyor. Türkiye için kaygı verici bir dönem ve nasıl başaracakları belli değil' değerlendirmesini yaptı.

    Şırnak'ta polise ve askere saldırı: 5 şehit

    Amerikan Konsolosluğu'na silahlı saldırı

    İstanbul Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı

    ABD Konsolosluğu ile Sultabeyli'deki polis karakoluna düzenlenen terör saldırılarına İngiltere ve ABD basını geniş yer verdi. İşte o haberler:

    Telegraph: Türkiye'de terör: 9 kişi öldü, Amerikan Konsolosluğu'na saldırı düzenlendi

    Türkiye son haftaların en kanlı günlerinden birini yaşadı. Kürt isyancılar ülkenin çeşitli yerlerinde ölümle sonuçlanan saldırılar düzenledi. Meydana gelen olaylarda toplam 9 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BBC: İstanbul ve Şırnak'ta öldürücü şiddet

    Türkiye'deki farklı yerlerde meydana gelen patlamalarda 6 emniyet mensubunun öldürülmesi hükümet ile Kürt militanlar arasındaki tansiyonu yükseltiyor.

    Şırnak'ta dört polis memuru yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybederken İstanbul'daki Amerikan Konsolosluğu'na yapılan saldırılarda bir polis hayatını kaybetti.

    Financial Times: İstanbul ve Türkiye'nin güneydoğusu ölümcül saldırılarla karşı karşıya

    Aralarında beş polis memuru ve bir askerin bulunduğu toplam sekiz kişi pazartesi günü Türkiye'nin güneydoğusu ve İstanbul'da meydana gelen patlamalarda hayatını kaybetti.

    Guardian: İki Marksist kadın İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'na ateş açtı

    Yasadışı Marksist örgüt üyesi iki kadın pazartesi günü İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'na ateş açtı. Bu olay, Türkiye'nin IŞİD'a yönelik askeri müdahale kararının arkasından gelen saldırı dalgasının sonuncu olarak gerçekleşti

    Daily Express: Türkiye saldırı altında

    Türkiye'de dün meydana gelen ve polisi hedef alan saldırılar düzenlendi. Saldırılarda sekiz kişi hayatını kaybetti. Söz konusu saldırılar, Türkiye'nin birkaç hafta önce IŞİD ve Irak'taki Kürtlere yönelik eş zamanlı yaptığı saldırıların ardından yaşandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN: İstanbul'daki karakola yapılan saldırıda 10 kişi yaralandı

    Pazartesi günü erken saatlerde İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki polis karakoluna yapılan saldırıda bir kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Aynı gün İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'na iki kadın terörist ateş açtı

    New York Times: İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'nda silahlı çatışma

    Türkiye'deki şiddet, hükümetin IŞİD'a yönelik operasyon yapmasının ardından giderek arttı. Saldırganlar dün, ABD Konsolosluğu'na ateş açtı.

    Pazartesi günü Türkiye'de meydana gelen dört saldırıdan hiçbirinin IŞİD ile ilişkisini olup olmadığ belirtilmedi. Onun yerine saldırıyı üstlenen DHKPC ile PKK suçlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow