hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Elektrik sayaçları manipüle edilip gelir PKK'ya aktarılıyor"

    Elektrik sayaçları manipüle edilip gelir PKKya aktarılıyor
    expand

    AB Polis Teşkilatı Europol terör raporunu açıkladı. Raporda PKK'nın Avrupa'daki finansmanı için elektrik sayaçlarının manipüle edilmesi yönteminden söz ediliyor, eğitim faaliyetleri merkezi için "Belçika" işaret ediliyor. Türkiye'nin Suriye'deki silahlın gruplara katılmak isteyenler için transit bölge konumunda olduğu belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Polis Teşkilatı Europol, 2014 terör raporunu açıkladı. Raporda Ttürkiye'yi ilgilendiren ilk nokta PKK'nın Avrupa'daki faaliyetleriyle ilgili.

    O faaliyetler propaganda lojistik ve eğitim odaklı. Dikkat çeken kısım PKK'nın finansman sağlamak için başvurduğu yöntemler. Üyelik ücreti, basın abonelikleri, bağışlar bilinen finansman yolları.

    Rapora göre PKK yeni bir yöntem daha kullanıyor. Belçika'da Kürtlerin yaşadığı evlerdeki elektrik sayaçların manipüle edildiği, fatura düşük olunca tassarufun bir kısmının PKK'ya kaldığı belirtildi.

    Danimarka'da yayın yapan ROJ TV de raporda. Kanalın terörizmi desteklemekten hüküm giydiği ve yayıncılık haklarını kaybettiği hatırlatıldı.

    Ve çözüm süreci... Raporda PKK ve Türk hükümetinin 2013'te kısmi barış anlaşmasına varması sonrası, Türkiye'de terörist saldırıların azaldığı gözlemine yer verildi ve sürecin Kandil'den bağımsız olamadığı tespiti yapıldı.

    Ocak 2013'te Paris'te 3 PKK'lının öldürüldüğü olay da yer aldı raporda, ölen 2 ismin pkk'nın finansmanı için çalıştığı ifadesiyle.

    PKK'nın Avrupa'daki eğitim faaliyetleri içinse yine Belçika işaret edildi.

    Raporda "Eğitim Mezopotamya Sosyal Bilimler Araştırma Akademisi yoluyla koordine ediliyor, eğitilen kişiler PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından yönetilen HPG'ye katılıyor" denildi.

    DHKP-C de raporda. Örgütün 2012'den bu yana Türkiye'deki şiddet eylemlerini hızlandırdığı, siyasetçileri, orduyu, yargıyı, Türk işadamlarını ve ABD kökenli özel şirketleri hedef aldığı kaydedildi.

    Türkiye'nin adının geçtiği bir diğer bölge de Suriye. Rapora göre, Suriye'de silahlı gruplara katılmak isteyenler için Türkiye transit merkez.

    Raporda şöyle denildi:

    "Suriye'ye seyahat rotaları söz konusu olduğunda Türkiye büyük bir transit merkez.  Konumu Avrupa ve Asya arasındaki kavşak noktasında ve civarı OrtaDoğu ve Kuzey Afrika. Bu, diğer destinasyonlardan terörist seyahatler için bir transit ülke rolü oynadığı anlamına da geliyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow