hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Gücün yetiyorsa gel burada yap"

    Erdoğan: Gücün yetiyorsa gel burada yap
    expand

    Almanya'daki Türklere seslenen Başbakan Erdoğan'ın gündeminde 17 Aralık operasyonu vardı. Erdoğan, "Bunlar da zerre kadar vatan sevgisi, millet sevdası yok. Kendi ülkesini başka ülkelerde karalayan da olabilir mi? Gücün yetiyorsa gel burada yap" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Tempodrom Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Berlin Buluşması" etkinliğine katılan Başbakan Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.

    Coşkulu kalabalığın sevgi gösterileri ve sloganları arasında konuşmaya başlayan Başbakan Erdoğan, kendilerine engin bir misafirperverlik gösteren Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, söz konusu etkinliği düzenleyen UETD'ye, bu etkinliğe katılan vatandaşlara ve parlamenterlere teşekkür etti.

    Türkiye'den selam getirdiğini, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hasretini, özlemini, muhabbetini bugün bir kez daha Almanya'ya, Berlin'e taşıdıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Buradan, Almanya'dan, Avrupa'nın diğer ülkelerinden, anavatanınızı, baba ocağınızı, yurdunuzu ve mensubu olduğunuz milletinizi çok yakından takip ettiğinizi, an be an takip ettiğinizi biliyorum. Şunu buradan büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum: Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet içinde. Türkiye istikrarla büyümeye, huzuruna huzur katarak, kardeşliğini pekiştirerek, umudunu çoğaltarak geleceğe emin adımlarla koşmaya devam ediyor. Türkiye engelleri aşarak, barikatları yıkarak, zincirlerini, prangalarını söküp atarak, 2023'e doğru kararlı şekilde yükselmeyi sürdürüyor. Kardeşlerim gözünüz asla arkada kalmasın…"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Nereden nereye..."

    "Bugün, dedelerinizin, babalarınızın, sizlerin geride bıraktığı Türkiye'den çok farklı bir Türkiye var. Bugün, özgüveni yüksek bir Türkiye var. Ekonomisiyle büyük, demokrasisiyle örnek, dış politikasıyla aktif bir Türkiye var" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Kardeşlerim, işte buraya gelmeden hemen önce, ocak ayının ihracat rakamları açıklandı. Ellerini ovuşturanlar var ya şimdi Berlin'den onlara sesleniyorum. Türkiye'nin 2014 yılına ihracatta evet tüm zamanların aylık rekoruyla giriyor. Ocak ayında ihracat yüzde 10 artarak 12 milyar dolar oldu.

    Bu aylık göreve geldiğimiz zaman bizim yıllık ihracatımız neydi biliyor musunuz? 36 milyar dolar. Şimdi ayda 12 milyar dolar. Düşünebiliyor musunuz nereden nereye. Kardeşlerim dünyanın her ülkesine tüm ihracatçımız ulaşıyor. Su anda bizim ihracatçımızın ulaşmadığı ülke dünyada kalmadı. Bir yeri kapadılar bir başka tarafa, bir başka yeri kapadılar bir başka tarafa.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Niye? Dedik ya fellik fellik doşacağız, dünyanın her yerine ulaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin iş adamları, ihracatçıları, girişimcileri, yatırımcıları, gittikleri her ülkede büyük itibar görüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin pasaportu artık bütün sınır kapılarında büyük bir değer ifade ediyor, büyük itibar görüyor. Kardeşlerim, 2013 yılının ilk 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüme kaydetti.

    Birçok gelişmiş ülkenin ekonomisi çökerken, bir kısmı sıfırın altına inerken bizim ülkemizde hamdolsun OECD raporlarına göre biz ilk 5'in içerisinde yer aldık. Hala Türkiye'de ekonominin küçüldüğünü söyleyenler önce bunu görmek zorundalar. Ama bunu görmek istemiyorlar. İşlerine gelmiyor. Gelse de gelmese de biz emin adımlarla hedefe doğru yürüyoruz."

    "Yolsuzluk var diyorlar..."

    Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Kardeşlerim tabii ki şunu unutmayın üzümü yenen ağaç taşlanır ve şunu unutmayın kardeşlerim, biz küllerinden ayağı kalkan bir milletiz. Düşünebiliyor musunuz 230 milyar dolardan milli geliri devraldık. Ne kadar zamanda 79 yılda. 79 yılda 230 milyar dolara ulaşmışız. Biz 230 milyar dolardan devralmışız 10 senede bu rakamı şu an itibarıyla söylüyorum 800 milyar dolara ulaştırmışız. Sevgili kardeşlerim bu akşam Berlin başka.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berlin'den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım. Nedir o? Birileri ahkam kesiyor. Birileri ahkam kesiyor. Efendim Türkiye'de yolsuzluk var diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz nokta burası en güçlü olduğumuz yerimiz burası. Yav yolsuzluğun olduğu bir ülkede soruyorum Allah aşkına 230 milyar dolarlık milli geliri 10 yılda 800 milyar doların üzerine nasıl çıkaracaksın?

    79 sene 230 milyar dolar ve sen 10 senede bunu 800 milyar dolara çıkarıyorsun. Kardeşlerim yolsuzluğun olduğu bir ülkede 79 senede 6 bin 100 kilometere bölünmüş yol yapacaksın ve biz 10 senede bunun üzerine 17 bin 100 kilometre bölünmüş yol ilave edeceğiz. Nasıl oluyor bu iş? Yolsuzluğun olacağı veya olduğu bir ülkede siz bu yatırımları yapabilir misiniz? Fakat dert başka."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "17 Aralık sürecinden Türkiye güçlenerek çıkacak"

    Başbakan Erdoğan, "Önce Gezi olaylarında denediler olmadı. Sonra 17 Aralık'ta çok sayıda milli değerimizi hedef aldılar. Milli Bankamız Halk Bankası'nı hedef aldılar. Milli İstihbarat Teşkilatı'nı yıpratmak istediler. Marmaray'ı, hızlı tren projemizi durdurmak istediler. Ekonomiyi hedef alarak moralleri bozmak, istikrarla büyüyen ekonomiyi hedef aldılar" dedi.

    "Gücün yetiyorsa gel burada yap..."

    Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlar da zerre kadar vatan sevgisi, millet sevdası yok. Kendi ülkesini başka ülkelerde karalayan da olabilir mi? Gücün yetiyorsa gel burada yap. Ama gücün yetmediği yerlerde bu tür takiye, yalan her yol var bunlarda. İşte bu tuzağı da bozduk. Heveslerini kursaklarında bıraktık. 27 Mayıs 1960'da Türkiye'de demokrasiye darbe vuruldu. Türkiye yoksullaştı. Binlerce vatandaşımız Almanya başta olmak üzere gurbet yollarına düştü. 12 Eylül 'de de öyle. 28 Şubat sürecinde binlerce gencimiz okuyabilmek için gurbet yollarına düştü."

    "Yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor"

    Başbakan Erdoğan, "Hırsızlıkların en büyüğü unutmayın milli irade hırsızlığıdır. Milli iradeyi çalanlar her seferinde Türkiye hazinesini boşaltmış, yetimin hakkına el uzatmıştır. İşte şimdi de Türkiye'yi o günlere götürmek istiyorlar. Hiç şüpheniz olmasın milli iradeye sıkı sıkıya sahip çıkan bir iktidar var. Kim olursa olsun yolsuzluğa, usulsüzlüğe izin vermeyen bir iktidar var. Yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor. Yolsuzluk iftirasıyla kurdukları tuzak ortaya çıkıyor" dedi.

    "Şuna, buna istifa et diyenler..."

    Başbakan, "Türkiye üzerine kurdukları senaryo net bir şekilde görülüyor. Hiç kusura bakmasınlar geçti o günler. Türkiye'de artık hükümetleri millet kuruyor, millet görevden alıyor. İftiralarla bir yargı darbesinin yapılmasına, milli iradenin tekrar çalınmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Şuna istifa et buna istifa et diyenler gelsinler Türkiye'ye siyaseti Türkiye'de yapsınlar. 17 Aralık sürecinden inşallah Türkiye güçlenerek çıkacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow