hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eş Şebab Kenya'da üniversiteye saldırdı

    Eş Şebab Kenyada üniversiteye saldırdı
    expand

    Kenya'nın Garissa kasabasında bulunan bir üniversiteye terör örgütü Eş Şebab'ın yaptığı silahlı saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti. Militanlar, Hristiyan öğrencileri rehin aldıklarını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenya’nın kuzeydoğusundaki Garissa Üniversitesi’ne maskeli kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganların üniversiteye girmesinin ardından patlama seslerinin duyulduğu ve militanların güvenlik güçleriyle çatıştığı bildirildi. Saldırıyı terör örgütü Eş Şebab üstlendi. Eş Şebab, üniversitedeki Hristiyan öğrencileri rehin aldığını duyurdu.

    Peçe takmadığı için öldürüldü


    Onlarca yaralı bulunduğu belirtilirken, hastaneye kaldırılan 60 kişinin 4’ünün ağır yaralı olduğu ve vücutlarında silah yaraları bulunduğu ifade edildi. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, polisin üniversiteyi kuşattığını ve askerlerin de bölgede bulunduğu bilgisini verdi.

     

    Eş Şebab Kenyada üniversiteye saldırdı
     
    "Müslümanları bıraktık"

    Reuters'a konuşan Eş Şebab'ın askeri sözcüsü Şeyh Abdiasis Ebu Musab, "İnsanları ayırdık ve Müslümanları serbest bıraktık. Binanın içinde birçok Hristiyan'ın cesedi var. Aynı zamanda birçok Hristiyan'ı canlı tutuyoruz. Çatışma sürüyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pentagon: "Eş-Şebab lideri Gudani öldürüldü"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow