hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eyfel Kulesi Charlie Hebdo için karardı

    Eyfel Kulesi Charlie Hebdo için karardı
    expand

    Paris'te haftalık dergi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler Eyfel Kulesi ve Republique Meydanı'nda anma düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent Paris'in sembollerinden Eyfel Kulesi'nin ışıkları, saldırıda hayatını kaybeden 12 kişiyi anmak için TSİ ile 21.00'de on dakika süreyle söndürüldü.Eyfel Kulesi'nde anma fikrini hayata geçiren Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo gün içinde yaptığı bir açıklamada, Paris'in yazarlar, felsefeciler, bilim adamları ve gazeteciler için bir sığınak olduğunu belirterek, "Bu şehirde aşırıcılara yer yok" ifadelerini kullanmıştı.

    Öte yandan Republique meydanında da, hayatını kaybeden 12 kişi için başka bir anma töreni düzenlendi. Anma törenine katılan binlerce kişi ellerinde "Hepimiz Charlie'yiz" pankartları taşırken, kurbanlar anısına mumlar yaktı, meydana çiçek bıraktı. Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine dün düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olaydan sonra ülke çapında güvenlik önlemleri arttırılmıştı. Polis, saldırıyı düzenlediği değerlendirilen Cezayir asıllı iki kardeşi, Paris'e yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Aisne bölgesinde aramaya devam ediyor. Diğer taraftan ayrıca, dün meydana gelen saldırı sonrasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da başlatılan Türkçe "Benim Adım Charlie" anlamına gelen Fransızca "JeSuisCharlie" etiketi kullanılarak 3,5 milyondan fazla tweet atıldı. Twitter'dan yapılan açıklamada, "JeSuisCharlie" etiketi kullanılarak dakikada 6 bin 500 tweet atıldığı da belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Charlie Hebdo'yu Taksim Meydanı'nda yırttı!

    Taksim'de Charlie Hebdo saldırısı protesto edildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow