hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistin tasarısı yeniden BMGK'ya geliyor

    Filistin  tasarısı yeniden BMGKya geliyor
    expand

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalinin sona erdirilmesi için hazırlanan karar tasarısının, yeni düzenlemelerle bugün tekrar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunulacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin Haber Ajansı'nın (WAFA) haberine göre, Abbas ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü.

    Abbas, Filistin'in "Yerleşim birimi inşaatına özellikle de Doğu Kudüs'tekilerine" karşı tavırlarında bir değişiklik olmadığını kaydetti.

    Cumhurbaşkanlığı kamyon alıyor

    Fetih Yönetim Kurulu Üyesi Saib Ureykat, daha önce sunulan tasarı üzerinde 8 değişiklik yapıldığını ve pazartesi günü Ürdün aracılığıyla BMGK'ya sunulacağını, oylamanın da salı ya da çarşamba günü yapılabileceğini belirtmişti.

    "Gülen, Türkiye'ye Humeyni gibi dönebilirdi''

    Ureykat, bazı düzenlemelerin tasarıya yansıtıldığını, Doğu Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olmasının bu düzenlemelerin başında geldiğini söylemişti.

    Hamas'tan kararla ilgili yapılan açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı kabul edilemez. Filistin sorununu tasfiye etmeyi hedefleyen ve halkımızın vazgeçilemez haklarından ciddi tavizler veren söz konusu karar tasarısının geri çekilmesini talep ediyoruz" denilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gülen, Türkiye'ye Humeyni gibi dönebilirdi''

    Camide tecavüz iddiası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow