hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Financial Times: "Endişelere karşın Erdoğan favori"

    Financial Times: Endişelere karşın Erdoğan favori
    expand

    İngiliz Financial Times gazetesi, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın endişelere rağmen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde favori bir aday olduğunu yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazetenin İstanbul muhabiri Daniel Dombey İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinden izlenimlerini aktardığı yazısında Erdoğan'ın giderek artan otoriterizmine karşı bu muhitte yaşayanlar tarafından onun hala favori olduğunu aktardı.

    Geçen yılki Gezi protestoları, hükümetle ilişkilendirilen yolsuzluk skandalı iddiaları, hükümetin Youtube ile Twitter'ı kapatma girişimleri ve Türkiye'nin eski müttefikleri ve komşuları ile gergin ve düşmanca ilişkilerine karşın Sultanbeyli'de AKP'nin geçtiğimiz mart ayındaki yerel seçimlerde yüzde 69 oranında oy çıkardığı ve ilçedeki parti yetkililerine göre bu oranın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üzerine çıkacağını düşündüklerini yazdı.

    Sultanbeyli'deki yaşayan muhafazakar kesimin büyük oranda ülkenin sosyal ve siyasi yaşamından uzak olduğu ve kadınların büyük bir kısmının başörtüsü taktığını ifade eden yazar, Erdoğan'ın iktidarından önce kadınların üniversitelerde, parlamentoda ve kamu kuruluşlarında başörtüsü kullanamadıklarını hatırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hülya Avşar verdiği kilolarla böyle paylaşım yaptı...

    Muhabir Dombey yazısında, aynı ilçede baş örtülü bir kadının "Artık herkes özgür daha önce baş örtüsü takmayan kadınlarla benim gibi baş örtüsü takanlar arasında ayrımcılık vardı. Ama artık baş örtüsüz kadını düşman olarak görmüyorum, kız kardeşim olarak görüyorum" ifadelerine yer verdi.

    Yazar yazısına şöyle devam etti:

    "Bu inanış, dindar Türkler arasında oldukça yaygın. Son anketlerde günde beş vakit namaz kılanlar arasındakilerin yüzde 74'ü Erdoğan'ın iyi bir etkisi olduğunu düşünüyor. Namaz kılmayanlar arasında ise bu oran yüzde 25'e düşüyor. Türkiye'nin son 10 yıldaki hızlı büyüme süreci bazı ekonomistlere göre yakın zamanda tekrarlaması pek mümkün görünmüyor. Ancak Sultanbeylilerin bir çoğu Erdoğan'ı pazar günkü seçimlerde iktidarını güçlendirmekte kendinden emin bir lider, tek adam olarak görüyor."

    Gisele Bündchen plaja indi!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow