hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da Sarkozy dönemi yeniden mi başlıyor?

    Fransada Sarkozy dönemi yeniden mi başlıyor
    expand

    Fransa'daki yerel seçimlerin ikinci turundan eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy önderliğindeki sağ ittifak zaferle ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Resmi olmayan sonuçlara göre, Nicolas Sarkozy'nin genel başkanlığını yaptığı Halk Hareketi Birliği ile Bağımsız Demokratlar Birliği'nden oluşan sağ ittifak, oyların yüzde 34'ünü alarak sandıktan ilk sırada çıktı. Sağ partilerin toplamda oyu ise yüzde 47 olarak gerçekleşti..

    Seçimlerde Hollande'nin kalesi olarak bilinen Korreze bölgesi de sağ ittifakın eline geçti. Cumhurbaşkanı François Hollande'nin Elysee'ye çıktığı 2012'den sonra girdiği, belediye seçimleri, senato ve avrupa parlamentosu seçimlerinden de oy kaybıyla çıkmıştı. Yerel seçimlerde, Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağ parti Ulusal Cephe de beklentilerin altında kaldı. Seçimlerden önce yapılan anketlerde sandıktan ilk sırada çıkacağı tahmin edilen parti oyların yüzde 25'ini alarak ikinci sırada kaldı.

    Aktif siyasete döndükten sonra girdiği ilk seçimlerden zaferle çıkan Nicolas Sarkozy ise seçim sonuçlarıyla Fransa'da yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow