hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'dan Irak Kürt yönetimine IŞİD teşekkürü

    Fransadan Irak Kürt yönetimine IŞİD teşekkürü
    expand

    Fransa, IŞİD ile sürdürdüğü mücadele nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKYB) teşekkür etti. Mesajı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Denys Gauer iletti. Barzani de Gauer'e destek için teşekkür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümetin resmi sitesinden yayımlanan açıklamaya göre Barzani, askeri ve insani yardım noktasında uluslararası desteğin sağlanmasına öncülük eden Fransa'ya Kürt yönetimi ve halkı adına teşekkür etti.

    IŞİD'in saldırıları nedeniyle evlerini terk eden binlerce aileye Kürt yönetiminin, daha fazla destek olması için uluslararası yardımların artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Barzani, "şayet ciddi bir destek olmazsa ve büyük kampanyalarla yardım toplanmazsa bir insanlık trajedisiyle karşı karşıya kalacakları" uyarısında bulundu.

    Fransa Bağdat Büyükelçisi Denys Gauer de Kürt bölgesinin kalkınmasından, istikrarından ve güvenliğinden ülkesinin duyduğu memnuniyeti dile getirerek Fransa'nın, terörizme karşı savaşında Kürtlerin yanında olacağını bildirdi. Gauer, Avrupa ülkelerinin, Kürt bölgesine yardım etmesi için Fransa'nın, büyük bir çaba gösterdiğine dikkati çekti.

    Lübnan Dışişleri Bakanı Basil-Barzani görüşmesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan resmi temaslar için Irak'ta bulunan Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Neçirvan Barzani tarafından kabul edildi. Basil, "Erbil'e gelişinin, ülkesinin Kürt bölgesine desteğinin ve acısını paylaştığının bir nişanesi olduğunu" ifade etti.

    Barzani de "Irak ve Kürdistan bölgesinde yaşanan terörist saldırılardan sonra ilk defa Arap ülkelerinden bir bakanın geldiğini" belirtti.

    Irak'taki siyasi gelişmeleri de değinen Barzani, yeni hükümeti kurma sürecine katılacaklarını ve yakında müzakerelere başlayacaklarını aktardı.

    Başbakan Neçirvan Barzani, ayrıca İngiltere Parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı Rory Stiwart ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. IKBY Hükümetinden yapılan açıklamaya göre Savunma Komisyonunun Irak ziyareti, İngiltere Başbakanı David Cameron'un isteği üzerine gerçekleşti.

    Barzani, görüşmede Irak'taki etnik ve dini azınlıklar üzerindeki terör tehdidinin ortadan kalkması için bölgede uluslararası koruma hattının oluşturulması gerektiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow