hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FT: ''Apar topar koalisyona doğru''

    FT: Apar topar koalisyona doğru
    expand

    Financial Times gazetesinde Türkiye'de koalisyon arayışlarıyla ilgili bir haber yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazete, haftalarca süren görüşmeler ve şiddet eylemlerinin hızla tırmanması sonrasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Perşembe günü biraraya gelerek son dakikada iktidarı paylaşma kararı almaya çalışacaklarını yazıyor.

    Piotr Zalewski'nin ele aldığı haberde, seçimlerin üzerinden iki aydan uzun bir süre geçmesine rağmen hükümet kurmakta başarılı olamayan iki liderin hemfikir oldukları konunun, iki rakip partinin koalisyon kurmasından daha da kötü olan seçeneğin yeniden seçimlere gitmek olduğu belirtiliyor.

    Bazı politikacıların, güneydoğuda yeniden başlayan şiddet eylemlerinin de bir koalisyon anlaşmasına varılması için itici güç rolü oynadığını söyledikleri vurgulanıyor.

    Bahçeli'den koalisyon ve Erdoğan hakkında flaş açıklama!

    AKP ve CHP'nin bir koalisyon hükümeti oluşturmak için 23 Ağustos'a kadar zamanların olduğunun hatırlatıldığı haberde, başarısızlık halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim çağrısında bulunmaktan başka seçeneği kalmayacağı belirtilip, muhaliflere göre Erdoğan'ın tercih ettiği seçeneğin de bir erken seçim olduğuna dikkat çekiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyon mesajı 

    Yazıda, Erdoğan'ın Anayasa'da belirtilen süreyle ilgili, "Benim 45 günlük süreyi uzatma yetkim yok" dediği hatırlatılıyor.

    AK Parti MKYK üyesi Yasin Aktay'ın, "Koalisyon erken seçimden daha büyük ihtimal" şeklindeki sözlerine yer veren gazete, Aktay'ın iki parti arasındaki radikal görüş ayrılıklarının devam ettiğini, ancak her iki partinin de anlaşma yoluna gitmeyi tercih ettiklerini söylediğini yazıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow