hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FT, "seçim usülsüzlüğü" iddialarını yazdı

    FT, seçim usülsüzlüğü iddialarını yazdı
    expand

    İngiliz gazetesi Financial Times, Türkiye yerel seçimlerinde sahtekarlık yapıldığı yolundaki iddialara dikkat çekerek, AK Parti'nin bu iddiaları geri püskürtmek zorunda kaldığını yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazete, "örnek yarış" olarak nitelediği Ankara belediye başkanlığı seçiminde CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın kendisini 32 bin oyla kaybettiğini gösteren ilk sayımda "yolsuzluk" yapıldığı yolundaki iddialarına yer verdi.

    Financial Times, perşembe öğleden sonra itibariyle hala Ankara'da resmi rakamların belirlenmemiş olduğuna dikkat çekerek, CHP Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın, "Ciddi ihlaller var. Yetkililer en kısa zamanda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmalıdır" şeklindeki sözlerine yer verdi.

    Melih Gökçek'in iddiaları reddettiğini ve belediye meclisinde yeterli desteği olmadığı için Mansur Yavaş'ın kenti yönetmesinin mümkün olmayacağını söylediğini belirten gazete, Türkiye seçimlerinde "usulsüzlüğün" yaygın bir olay olmadığını yazdı.

    Gazete haberin devamında Stockholm School of Economics'den Türkiye uzmanı Erik Meyersson'un AK Parti'yi Ankara'da öndeymiş gibi gösteren oranla geçersiz sayılan oylar arasındaki bağlantıya dikkat çektiğini belirtti.

    Resmi rakamların hala belirlenmemiş olduğunu ve AK Parti'nin kendisinin de Adana ve Hatay'da yeniden sayım talep ederek bir türbülans yaşandığını doğruladığını belirten gazete, bu arada Anayasa Mahkemesi'nin Twitter yasağını kaldırmasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir başka cephede terslikle karşılaştığını yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Financial Times kararın ardından 24 saatlik tereddüt yaşandığını ama Başbakan'ın daha önce "kökünü kazıyacağız" taahhütünde bulunmasına karşın yasağın Perşembe günü kalktığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow