hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Futbolcuyu eleştiren Azeri gazeteci öldürüldü

    Futbolcuyu eleştiren Azeri gazeteci öldürüldü
    expand

    Azerbaycan'da Kıbrıs Rum kesimi temsilcisi Apollon Limassol'u eleyen Azeri futbol takımı Kabala'nın kaptanı Cavid Hüseynov'u sahada Türk bayrağıyla zafer turu attığı için eleştiren gazeteci Rasim Aliyev, kimliği belirsiz kişilerce dövülerek öldürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseynov, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu rövanş maçında penaltıdan attığı golle takımına turu getirmişti.

    AFP'nin haberine göre, 30 yaşındaki Aliyev, karşılaşmanın ardından Facebook'taki sayfasında yayımladığı mesajda, "Hüseynov'un nasıl davranacağını bilmediğini" ve Avrupa'daki maçlarda forma giymemesi gerektiğini yazdı.

    Bu mesajına çok sayıda hakaret içerikli yorum alan Aliyev, kendisini Hüseynov'un kuzeni olarak tanıtan biri tarafından telefonla arandığını ve dün bu kişi tarafından çay içmeye davet edildiğini söyledi.

    Ölümünden önce kaldırıldığı hastanede Turan haber ajansına konuşan Aliyev, "Buluşmaya yalnız gittim. 5-6 kişilerdi ve birden üzerime atlayıp beni dövmeye başladılar" dedi.

    Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Aliyev, durumu kötüye gidince bugün acilen ameliyata alındı. Ancak Azeri gazetecinin kurtarılamadığı açıklandı.

    Hüseynov: Buna izin vermem

    Azeri basınına göre, Aliyev'in ölümü sonrası Facebook sayfasından açıklama yapan Hüseynov, hayatını kaybeden Azeri gazeteciye rahmet dilerken, "Hiç kimseye benim için birisini öldürmeye izin vermem" ifadesini kullandı.

    Olayın ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yardımcılarından biri ise resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, konunun İçişleri Bakanlığı ile Başsavcılık tarafından ele alındığını ve "objektif bir inceleme" yapılacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow