hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de ateşkes bozuldu

    Gazzede ateşkes bozuldu
    expand

    Gazze'de ateşkes yine bozuldu. İsrail ordusu, atılan üç rokete karşılık Gazze'nin havadan vurulduğunu açıkladı. Mısır'da yürütülen müzakerelere katılan Filistin heyeti üyesi İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş ise, ateşkes müzakerelerinin askıya alındığını ve İsrail tarafının çekildiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taraflar, kapsamlı ateşkes görüşmelerine devam etmek için geceyarısı ateşkesi 24 saat uzatmıştı.

    Ancak İsrail'e göre ateşkesin bitimine 8 saat kala, Gazze'den atılan üç roket İsrail'in güneyindeki Beer şeva'yı vurdu.

    Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bunun üzerine hava saldırısı emri verdi. İsrail ordusu Gazze'yi bir kez daha vurdu.

    İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan 3 füzenin, Beer Şeva bölgesine düştüğünü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

    Hamas: "Bilgimiz yok"

    Hamas ise, "Gazze'den İsrail'e atıldığı iddia edilen füzeler konusunda bilgisi olmadığını" duyurdu.

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'den İsrail'e atıldığı iddia edilen füzeler konusunda bilgileri olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını "kalıcı ateşkes için yürütülen görüşmeleri erken bitirme çabası" olarak niteleyen Zühri, "ateşkesi delmesinden doğacak sonuçlarından İsrail'i sorumlu" tuttu.

    İpler koptu

    Bu arada Mısır'da yürütülen müzakerelere katılan Filistin heyeti üyesi İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş, ateşkes müzakerelerinin askıya alındığını ve İsrail tarafının çekildiğini söyledi.

    Batş, Gazze'den roket atıldığı iddialarının ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarının müzakerelerin durmasına yol açtığına dair kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin "Bunların müzakerelerle alakası yok. Müzakerelerin askıya alınması daha önceki bir mevzu" ifadelerini kullandı.

    Filistin Heyeti Başkanı Azzam el-Ahmed de heyetin toplantısının sonunda yaptığı açıklamada, ateşkes süresinin uzatılmasına rağmen bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow