hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de ateşkes için anlaşmaya varıldı

    Gazzede ateşkes için anlaşmaya varıldı
    expand

    Gazze'de ateşkes için anlaşmaya varıldı. Açıklama Hamas yetkilisinden geldi. Hamas'tan yapılan açıklamada, "İsrail'le ateşkes anlaşmasına varıldı, açıklama Mısır'dan yapılacak" denildi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli gruplar ile İsrail arasında kalıcı ateşkesin sağlandığını açıkladı. Abbas, ateşkesin yerel saatle 19.00'da başlayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, "Filistin halkının direnişini taçlandıracak" siyasi anlaşmaların eşiğinde olduklarını belirtti.

    Heniyye, El-Aksa televizyona yaptığı açıklamada, "Halkımızın direnişini taçlandıracak siyasi anlaşmaların eşiğindeyiz" dedi.

    Hamas Siyasi Büro üyesi ve Kahire'deki ateşkes görüşmelerinde Filistin'i temsil eden heyette bulunan Musa Ebu Merzuk ise yaptığı basın açıklamasında, "Ateşkes görüşmeleri, direnişin zaferini taçlandıracak anlaşmalarla sonlandı. Şu anda ateşkesin yürürlüğe gireceğine dair kesin bir açıklama ve İsrail'in saldırılarına son vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de taraflar arasında anlaşmanın sağlandığını ve Kahire'den resmi açıklama beklediklerini söyledi.

    Abbas açıkladı

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli gruplar ile İsrail arasında kalıcı ateşkesin sağlandığını açıkladı. Abbas, ateşkesin yerel saatle 19.00'da başlayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazzelileri ateşkesi kutluyor

    Bu arada İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkesin sağlanmasının ardından sokaklara çıkan binlerce Filistinli, "direnişin zaferini" kutluyor.

    Gazzeliler, İsrail'in 51 gün süren saldırıları sonunda sağlanan ateşkesin saat 19.00 itibarıyla yürürlüğe girmesinin ardından, kentin çeşitli meydan ve caddelerinde kutlamalara başladı.

    Ateşkesin, "direnişin zaferi" olduğu yönünde açıklamalarda bulunan Filistinliler, tekbirler ve Filistinli gruplara destek sloganlar eşliğinde gösteriler düzenliyor.

    Filistinli grupların flamalarını taşıyan gösterciler, "Gazze kazandı", "Yenilmez orduyu yendik", "Kassam Tugayları" yazılı panlartlar açtı.

    Sevinçlerini havaifişek atarak, havaya ateş açarak ve caddelerde tatlı dağıtarak gösteren Filistinliler, aynı zamanda bütün caddelerde araba ve motosikletlerle konvoy oluşturdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow