hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de sağlık sıkıntısı

    Gazzede sağlık sıkıntısı
    expand

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinliler arasında cilt hastalıkları baş göstermeye başladığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre;sağlık ekipleri, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) barınaklarında kalan ve sayıları 400 bini bulan Filistinliler'in bazılarında,başta "uyuz" olmak üzere çeşitli cilt hastalıklarının baş gösterdiğini belirtti.

    İsrail'de savaş karşıtı gösteri

    Açıklamada, barınaklarda su ve temizlik malzemesi sıkıntısı çekildiğini dile getiren Avad, buralarda kalan mülteci durumundaki bazı kişilerin verem hastalığına da yakalandığını ifade etti.Sağlık merkezlerinin İsrail saldırılarına maruz kalması nedeniyle Gazze'deki aşı ve sağlık sisteminde büyük zarar meydana geldiğine dikkat çeken Avad, bakanlık olarak dost ülke ve uluslararası kurumların yaptığı desteğin yanısıra bakanlık olarak kendilerinin de onlarca tır sağlık malzemesi ve ilaçla Gazze'ye destekte bulunduklarını vurguladı.

    İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadanve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Son açıklamalarda,saldırılarda ölen sayısının bin 980'e yükseldiği, 10 bin 196 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

    Kime benziyorsunuz?

    Estetik kurbanı ünlüler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow