hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül: "Hukuk devletinde cadı avı olmaz"

    Gül: Hukuk devletinde cadı avı olmaz
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gündemin en sıcak maddelerini Kuveyt'te değerlendirdi, Twitter ve YouTube yasağı için "kalkmalı" dedi. Gül, "cadı avı" iddialarına yönelik de, "Hukuk devletinde herhangi bir cadı avı olmaz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuveyt'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimlerin sona ermesiyle cemaate, iş dünyası ya da medyaya yönelik bir "cadı avı"nın yapılma ihtimalini değerlendirdi.

    Gül, "Yolsuzluk iddiaları hiç şüphe bırakılmayacak şekilde araştırılmalı ve neticeleri hukuk nizamı içinde ortaya çıkarılmalı. Diğer konuyla ilgili olarak da bir hukuk devletinde herhangi bir cadı avı olmaz. Ama suç işleyenlerin de muhakkak karşılığını görmesi gerekir. Bunlarla ilgili her gün miting yapılıp nutuk atılacak değil. Hukuk devleti içinde ne yapılacaksa o yapılacaktır. Nasıl olacağını göreceğiz. Muhakkak yöneticiler idare ederken beraber olduklarına güvenmeli. Herhangi bir güven sarsıntısı geçiriliyorsa ona göre değişiklik yapacaklardır. Onu bu çerçevede normal karşılamak gerekir. Diyelim ki bir dışişleri bakanı eğer bir güven bunalımı varsa kadrolarını değiştirebilir" dedi.

    Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanlığı'nda, Suriye'ye ilişkin kriz toplantısının dinlenmesine de değindi, "İçerden dinlenmiş" dedi.

    Gül şöyle konuştu:

    "Türkiye'nin en üst güvenlik bürokrasisindeki insanlar bir araya gelmiş, Türkiye'nin hayati meselesini konuşuyorlar. Bu konuşmayı, birisi cüretkârlık yaparak takip edecek. Sızdırmasa bile böyle bir şey birinin çantasında bulunsa ne olur, suç olur. Tam tespit edilemedi ama dışarıdan değil, içerden dinlenmiş. İlk bulgular böyle. Uzaktan dinleme olmadığı tespit edildi. Ama analizler yapılıyor. Bunlar bilimsel bulgularla ortaya çıkacaktır."

    "Seçim oldu bitti, süt liman oldu ortalık demiyorum" ifadelerini kullanan Gül, "Ama Türkiye devamlı böyle yaşayamaz" diye de konuştu.

    Twitter ve YouTube yasağı için "kalkmalı" dedi:

    "Bu yasakların da bitmesi, kalkması lazım. Türkiye'de eğer bu konudaki yasalar çıkmamış olsaydı 2007'de çıkan yasa bize sıkıntılar açıyordu. YouTube'da bir şey çıkıyordu tamamen kapatmak zorunda kalıyorduk. O yasanın getirdiği sorunları gidermek için bu yasa çıkarıldı. Bu yasada da birtakım yanlışlar yapıldı ama bir hafta içinde düzeltildi. Şimdi artık bu Twitter, YouTube yasağının bitmesi lazım."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow