hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas'tan "İsrail F-16'sını vurduk" iddiası

    Hamastan İsrail F-16sını vurduk iddiası
    expand

    Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in bir F16 savaş uçağını, Gazze semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında roketle vurduklarını iddia etti. İsrail'in devam eden saldırılarında Gazze'deki Ulusal İslam Bankası ile Hamas'ın liderlerinden birinin evi vuruldu. Mezarlıkların bile bombalandığı saldırı sırasında İsrail ordusu çok sayıda yaralının bulunduğu Han Yunus'un Huzaa ve Abasan beldelerine ambulans ve kurtarma ekiplerinin girmesine izin vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan başlattığı saldırılar tüm şiddetiyle devam ediyor. Şu ana kadar 645 Filistinlinin öldüğü, 4 bin 80'inin ise yaralandığı saldırılarda, önceki gün bir İsrail askerini esir aldığını açıklayan Hamas'tan yeni bir iddia daha geldi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusuna ait F16 savaş uçağının, Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Belah bölgesinin semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında vurulduğu ileri sürüldü. Açıklamada ayrıca İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana bu ülkeye ait 3 insansız hava aracının da vurulduğu iddia edildi.

    Öte yandan, İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından vurulduğu ileri sürülen uçakla ilgili İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

    İsrail ordusu: "Hamas'a ait 1800 nokta vuruldu"

    İsrail ordusu ise Gazze'ye başlattığı saldırıda şimdiye kadar İslami Direniş Hareketi'ne (Hamas) ait bin 800 noktanın vurulduğunu bildirdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze'ye kara operasyonu başlamasından bu yana, Gazze'den İsrail'e 2 bin 160 roket fırlatıldı. Bunlardan bin 700'ü İsrail'i vurdu. Bugün ise İsrail'e 87 roket atıldı ve bunlardan 67'si füze savunma sistemini aşarak İsrail'e ulaştı.

    Açıklamada, operasyonun başlangıcından şimdiye kadar, Hamas'a ait bin 800 noktanın vurulduğu belirtildi. Gün içinde ise Hamas'a ait 260 noktanın hedef alındığı savunulan açıklamada, hedefler arasında askeri üsler, gizlenmiş roket fırlatıcılar ve silah üretim merkezleri olduğu kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, İsrail ordusunun şu ana kadar yaklaşık 30 saldırı tünelini açığa çıkardığı da ifade edildi.

    Hamas yaptığı açıklamada ise Gazze Şeridi'nden İsrail'in değişik bölgelerine 38 roketin fırlatıldığı belirtildi.

    İsrail ordusu: "Son 24 saatte 2 İsrail askeri öldü"

    İsrail ordusu, Gazze'de son 24 saatte 2 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 20 askerin yaralandığını bildirdi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Kaptin Dmitry Liftas (26) adlı subayın, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın keskin nişancıları tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi. Zırhlı birliklerde görevli Üsteğmen Natan Kohin'in (23) de dün gece çatışmada hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, dün sabahtan bu yana 3'ü ağır 20 İsrail askerinin yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuzdan bu yana 29 İsrail askerinin öldüğü belirtildi; Kassam Tugayları söz konusu tarihten şu ana kadar 52 İsrail askerinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

    Hamas liderlerinden Avadullah'ın evi vuruldu

    İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nde bulunan Hamas liderlerinden Nizar Avadullah'ın evini vurdu. Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nde birçok meskun yeri bombaladı. En-Nasr Mahallesi'nde bombalanan ve tamamen yıkılan evlerin arasında Hamas liderlerinden Nizar Avadullah'ın konutunun da olduğu belirtildi. Bombardıman nedeniyle yaralananlar olduğu, yıkılan evlerin enkazı altında kalanların bulunduğu ifade edildi. Bombardıman sırasında konutu yıkılan Hamas liderlerinden Avadullah ve ailesinin evde olmadıkları belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusu 9 kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı yere ambulansları sokmadı

    Gece devam eden saldırılarda Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan bazı bölgeleri havadan ve karadan hedef alan İsrail ordusu, onlarca kişinin yaralandığı, 9 kişinin öldüğü Huzaa ve Abasan beldelerine ambulansların ve sivil savunma ekiplerinin girmesini engelledi. Hedef gözetmeksizin rastgele düzenlenen saldırıda gaz bombası kullanıldığı da iddia edildi.

    Banka bombalandı

    İsrail ayrıca Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yer alan Ulusal İslam Bankası'nı da vurdu. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin güneyindeki Refah'ın orta kesiminde yer alan Ulusal İslam Bankası, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Bankadan, çıkan yangın nedeniyle yoğun dumanlar yükseldiği ve binada ciddi hasar meydana geldiği ifade edildi. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, bombalamada ölen ya da yaralanan olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusuna ait insansız hava uçakları, 12 Temmuz'da Gazze'ye saldırılar sırasında Han Yunus ve Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı vurmuştu.

    Mezarlığa saldırı

    İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cebaliye beldesindeki mezarlığı da hedef aldığı bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Cebaliye'deki El-Faluce Mezarlığı'nı bombaladı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

    Gösteri yapanlar yaralandı

    Öte yandan, İsrail ordusunun Batı Şeria'da gösteri yapan Filistinlilere müdahale ettiği, 5 kişiyi yaraladığı ve 4 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve cop kullanarak göstericileri dağıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Paralel yapı" operasyonunda ikinci gün

    "Paralel yapı" operasyonuna Ergenekon ve Balyoz sanıklarından yorum

    'Ne Oluyor'da İdris Bal - Abdulkadir Selvi kavgası

    Arınç, Gül'ün başbakanlığı için yol haritasını anlattı

    Gazete manşetleri (23 Temmuz 2014)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow