hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "İhsanoğlu'na bu önyargı neden"

    Kılıçdaroğlu: İhsanoğluna bu önyargı neden
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu anlatmak için gittiği Almanya'nın Köln kentinde Alman Alevi Birlikleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası, "Ekmeleddin Bey'le ilgili bir itiraz gelmedi" dedi; İhsanoğlu'nun belirlenmesini eleştirenlere de, "Bu önyargı neden" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri, "Adayımızı hangi ilkelerden yola çıkarak belirlediğimizi anlattık. Niye böyle belirlediniz diye itiraz gelmedi" dedi.

    CHP liderinin Ankara'da Alevi örgütlerin temsilcileriyle görüşmesinde, "Gönlümden geçen aday, Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'di" dediği haberi basına yansımıştı.

    Kılıçdaroğlu'na, "O ifadeyi kullandınız mı?" diye soruldu.

    CHP lideri, "Seçtiğimiz adayın siyasal parti kimliği taşımaması gerektiğini sadece bir CHP ve MHP adayı değil, çok daha büyük bir dayanışma ile belirlendiğini söyledim" dedi.

    Alevilerin desteği konusundaki tablo da soruldu Kılıçdaroğlu'na.

    Kemal Kılıçdaroğlu, "Destek verecek ya da vermeyecekler diye bir şey yok. Alevi kuruluşlarının lehte ve aleyhte açıklamaları var. Bütün alevi kuruluşlarını homojen olarak görmemek lazım" şeklinde konuştu.

    "Bu önyargı neden"

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu anlatmak için gittiği Almanya'da "Anadolu İnanç ve Kültür Buluşması" etkinliğinde de konuştu.

    Çatı aday olarak İhsanoğlunun belirlenmesini eleştirenlere, "Bu önyargı neden" diye sordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow