hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kraliçe'nin kuğusunu kesen Türk!

    Kraliçenin kuğusunu kesen Türk
    expand

    İngiltere'de bir Türk, gölde yakaladığı bir kuğuyu kesip yedi. Ülkedeki tüm kuğuların Kraliçe'ye ait olduğunu bilmeyen 46 yaşındaki kuğu avcısına 100 sterlin para cezası kesildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz tabloid gazetesi London Evening Stantard'ın haberine göre, İngiltere ’de Hasan Fidan isimli bir Türk, Bennett’s gölünde yüzen kuğulardan birini keserek yedi.

    Kestiği kuğuyu çantasına koyarken fotoğraflanan 46 yaşındaki Fidan bir görgü tanığı tarafından polise ihbar edildikten sonra gözaltına alındı. Kuşun kuğu olduğunu bilmediğini söyleyen Fidan, “Kraliçeyi çok seviyorum. Polis söyleyene dek yanlış yaptığımın farkında değildim. Özür dilerim” dedi.

    "Tadı güzeldi'

    İngiltere’deki tüm kuğular, korunmaları amacıyla 12. yüzyıldan beri Kraliçe’ye ait sayılıyor.

    Avladığı kuşun kuğu olduğunun da farkında olmadığını söyleyen Fidan, “Ben herhangi bir kuş zannediyordum. Kraliçeye ait olduklarını bilmiyordum” dedi.

    Kuğuyu avladıktan sonra ne yaptığını da “Önce tüylerini yoldum. Tadını merak ediyordum. Tadı güzel. Geri kalanını buzdolabına koydum. Sonra polis geldi, bir kuş öldürüp öldürmediğimi sordu. Ben de ‘Evet’ dedim. Polis buzdolabında kalan kısmı aldı” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow