hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak ordusundan çok kritik saldırı!

    Irak ordusundan çok kritik saldırı
    expand

    Irak ordusunun aylardır IŞİD'in elinde bulunan ve ülkenin en büyük petrol rafinerisi olma özelliğini taşıyan Beyci Petrol Rafinerisini ele geçirmeye çok yaklaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak ordusundan yapılan açıklamada, askerlerin IŞİD militanlarını rafineriden püskürtmeye başladığı ve çok stratejik bir öneme sahip olan bölgenin IŞİD'in elinden geri alınmasının yakın olduğu ifade edildi. 

    Aylardır bölgeyi ele geçirmeye çalışan Irak ordusu rafineriyi ele geçirdiği takdirde IŞİD'in en büyük gelir kaynağı olan petrol akışına ciddi bir darbe vurmuş olacak. İsmi açıklanmayan bir ordu yetkilisinin ifadesine göre, ordu rafinerinin yakınında bulunan bir köprüyü geçerek ilerleyişini sürdürüyor. Askerlerin ilerlediği istikamette bulunan IŞİD militanlarının savaşmayı bırakarak nehir boyunca kaçmaya başladığı da gelen bilgiler arasında. Savaş uçakları tarafından da takip edilen militanlar kesintisiz bir bombardıman altında bulunuyor.

    Beyci kasabası ve rafinerisi haziran ayından bu yana IŞİD'in elinde bulunuyor.

    GELİR KAYNAĞI PETROL

    IŞİD'in yaklaşık 1 milyar dolarlık bir petrol geliri olduğu tahmin ediliyor. Forbes dergisinin hazırladığı en varlıklı terör örgütleri listesinde de en üst sırada bulunan IŞİD Irak ve Suriye'de kritik petrol sahalarını kontrolünde bulunduruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YPG'ye katılan yabancı savaşçılar görüntülendi

    Anti-terör timleri sokağa indi!

    En zengin terör örgütleri açıklandı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow