hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak'ta hilafet devleti kuruldu!

    Irakta hilafet devleti kuruldu
    expand

    Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak'ta hilafet devleti kurduğunu ve örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi de halife ilan ettiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki sayfasında yayınladığı bir video kaydında, hilafet devletinin kurulduğunu açıkladı.

    Adnani, sadece Suriye ve Irak'taki değil tüm dünyadaki cihat gruplarını IŞİD'e bağlılıklarını ilan etmeye çağırdı.

    Adnani, video kaydında şu ifadelere yer verdi:

    "Bu bir devlettir, bu bir hilafettir ve artık parçalanma ve çirkin partizanlıkları bir kenara bırakmanın zamanı gelmiştir. Çünkü Allah'ın dininde asla böyle bir şey yoktur. Eğer devlete sırt çevirir ya da ona karşı savaş açarsanız ona değil sadece kendinize zarar vermiş olursunuz."

    Irak ordusu 2014 yılının başından bu yana IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplara karşı özellikle El-Enbar, Felluce ve Er-Ramadi gibi bölgelerde savaşıyor.

    Kızının dişini kamyonete bağladı ve...

    İki hafta önce IŞİD'in başını çektiği gruplar Irak'ın batı ve kuzey kesimlerindeki bazı bölgelerde kontrolü sağlamıştı.

    Özgür Baalbek Sünniler Tugayı örgütü biat etti

    Lübnan'daki Özgür Baalbek Sünniler Tugayı örgütü, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye biat ettiğini duyurdu.

    Örgütün resmi sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklamada, "hilafet devleti" ilanına olumlu cevap verildiği, örgütün IŞİD'e bağlandığı belirtildi. Açıklama ile birlikte IŞİD, faaliyet alanını Irak ve Suriye'den sonra Lübnan'a da genişletmiş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow