hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı oyuncu için 50 kırbaç cezası isteniyor!

    İranlı oyuncu için 50 kırbaç cezası isteniyor
    expand

    Ünlü yönetmen Ali Hatemi'nin kızı Leyla Hatemi, 2012 yılında en iyi yabancı film Oscarını kazanan "Ayrılık" filmindeki rolüyle uluslararası üne kavuşmuştu. Ancak bugünlerde Cannes Film Festivali'nde jüri başkanını yanağından öpmesiyle gündemde. Şimdi, onun için İran'da 50 kırbaç cezası isteniyor. Hatemi, tepkiler karşısında halktan özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cannes Film Festivalinin 5 kadın jüri üyesinden biriydi İranlı Leyla Hatemi. Festivalde basına yansıyan tek fotoğraf karesi, İran'ı karıştırmaya yetti.

    Önce İran Kültür Bakanlığı, "Uluslararası organizasyonlara katılanlar İranlı kadınların itibarını ve iffetini korumak zorundadır" sözleriyle eleştirdi Hatemi'yi.

    Bu açıklamadan birkaç gün sonra da ceza faturası kesildi. 83 yaşındaki jüri başkanı Gilles Jacob'u yanağından öptüğü için, İranlı Leyla Hatemi'nin halkın önünde kırbaçlanması ve hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

    İran'da bir grup mahkemeye başvurarak, Leyla Hatemi'nin halkın önünde 50 kırbaç ve hapisle cezalandırılmasını talep etti.

    İslami Ceza Kanunu'nun 638'nci maddesi uyarınca bir kadın toplum içinde yabancı bir erkeği öpmesi halinde hapis cezasıyla yargılanıyor.

    Tepkiler çığ gibi büyüyünce Leyla Hatemi özür de diledi. İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Hatemi'nin "Bazı insanların duygularını incittiğim için özür dilerim" dediğini aktardı.

    Yazılı bir açıklama yapan Hatemi, "Aslında benim niyetim el sıkmaktı. Ancak Gilles Jacob yaşından ötürü daha önce bildirilen kuralları unuttuğu için çabam sonuç getirmedi. Onu gerçekten dedem gibi görüyorum. Jacob ayrıca ev sahibimizdi" ifadelerini kullandı.

    Leyla Hatemi'nin kırbaç cezası sosyal paylaşım sitelerinde tepkilere neden oldu. Hatemi için twitter'de destek kampanyası başlatıldı.

    #leilahatemiisnotalone, "Leyla Hatemi yalnız değildir" hashtag'ine birçok kullanacı destek mesajı gönderdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow