hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD’den Arap aşiretine katliam: 700 ölü

    IŞİD’den Arap aşiretine katliam: 700 ölü
    expand

    Irak-Şam İslam Devleti geçtiğimiz iki haftada 700 kişiyi öldürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) geçtiğimiz iki haftada Suriye’nin doğusundaki el-Şeytaat adlı Arap aşiretinden 700 kişiyi katlettiğini açıkladı.

    Aşiret üyelerinin çoğunun kafaları kesilerek öldürüldüğü ifade edildi. IŞİD’le el-Şeytaat aşireti arasında bir süredir çatışmalar yaşanıyordu.

    IŞİD ölüm listesi yayınladı

    Ünlülerin banka hesaplarını IŞİD militanları mı hackledi?

    "IŞİD Müslümanlığı kabul etmeyen 80 kişiyi öldürdü" iddiası

    Deyr'uz-Zor kırsalındaki Şuaytat beldesinden göç eden aşiret mensuplarının önce esir alındığı ardından çoğunun kafaları kesilerek öldürüldüğü bildirilen açıklamada, yüzlerce aşiret mensubunun ise durumlarının bilinmediği kaydedildi.

    İtaat etmeyenler öldürülüyor

    Aşiret mensuplarının Esad yönetimine karşı mücadele eden muhaliflerden olduğunu, ancak IŞİD örgütüne "biat" etmedikleri bu sebeple dinden çıktıkları gerekçesiyle IŞİD tarafından katledildiklerini belirten yerel kaynaklar, erkeklerin öldürülmesinin ardından aşirete mensup kız çocukları ve kadınların "cariye" olarak kaçırıldığını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'e baraj operasyonu

    Öte yandan, Irak'ta IŞİD'İN eline geçen Musul barajı en sıcak nokta. Amerika ve Irak, barajı IŞİD'in elinden almak için operasyon başlatmıştı. Amerikan uçakları ve insansız hava araçları baraj yakınlarını hedef almıştı. Kürt güçler de şimdi barajı ele geçirmek için o bölgeye doğru ilerliyor.

    Stratejik noktada bulunan ve Irak'ın kuzeyine su ve elektrik sağlayan Musul barajı 7 Ağustos'ta IŞİD militanlarının eline geçmişti. Dünkü hava saldırılarında 11 IŞİD üyesi öldü.

    IŞİD'e ait 4 zırhlı personel taşıyıcı, 7 silahlı araç, 2 "Humvee" tipi araç ve bir zırhlı aracın vurulduğu bildirildi. Operasyona Irak kara birlikleri ile Kürt güçleri peşmerge de karadan destek verdi.

    Musul barajı bölgede stratejik açıdan kritik. Dicle nehri üzerinde Musul kentinin 50 kilometre kuzeyindeki baraj, Kuzey Irak'taki çok geniş bir alanın su ve elektriğini sağlıyor. Baraj, Nineva eyaletinin batısındaki tarım alanlarının sulanması bakımından da hayati önemde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow