hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "IŞİD Kobani'den çekiliyor" iddiası

    IŞİD Kobaniden çekiliyor iddiası
    expand

    IŞİD'in kuşatmasını sürdürdüğü Kobani'de ABD destekli koalisyon IŞİD hedeflerini vurmaya devam ediyor. ABD ordusu 5 hava saldırısının yapıldığını açıkladı. Dünkü hava saldırısının ardından IŞİD'in ilerleyişinin kısmen durduğuna ilişkin bilgiler de geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobani'nin doğu ve güneydoğu kesiminden zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ediyor.

    ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin dünkü hava saldırısının ardından IŞİD'in ilerleyişinin kısmen durduğuna ilişkin bilgiler de geliyor.

    Bu arada koalisyon güçleri bu sabah, Kobani'deki IŞİD hedeflerine yeni hava saldırısı düzenledi.

    Saldırıda, IŞİD üyelerinin ve zırhlı araçlarının hedef alındığı kaydedildi. Bombalardan biri de, IŞİD'in daha önce bayrak diktiği 4 katlı binanın arka bölgesine düştü. 

    Darbe alan IŞiD militanlarının, YPG güçlerinin de sokak savaşı ile Kobani merkezine sızma girişimini engellediği ve ilçenin doğusuna doğru püskürttüğü öne sürüldü.

    Halen çatışmaların sürdüğü Kobani'de sık sık patlama ve çatışma sesleri gelmeye devam ediyor.

    Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri ise sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Hava bombardımanı çok etkili oldu"

    Reuters haber ajansına göre de, Kobani kentindeki Kürtler, Amerikan hava saldırılarının, üç haftadır sürdürdükleri kuşatmanın ardından kente girdikleri bildirilen İslam Devleti militanlarını yeniden kentin sınırlarına gerilettiğini söylediler.

    Örgüt Pazartesi günü Kobani'nin doğu sınırında bayrak çekmiş ancak bunun üzerine ABD'nin önderliğinde bir koalisyona katılan Batılı ve Körfez ülkelerinin uçakları Kobani'ye yaptıkları hava saldırılarını artırmışlardı.

    10 soruda Kobani

    Kobani bölgesinin dış ilişkilerinden sorumlu yetkililerinden olan İdris Nassan Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, "Şu anda IŞİD Kobani kentinin girişlerinin dışına çıkarıldı. Top atışları ile hava bombardımanı çok etkili oldu ve bu sayede IŞİD pek çok mevziden geriletildi. Kente girdiklerinden beri bu, IŞİD'in yaşadığı en büyük geri çekilme oldu. Bunu, bölgeden çekilişleri için bir geri sayımın başlangıcı olarak görebiliriz" dedi.

    Kobani bilançosu ağır oldu: 16 ölü yüzlerce yaralı

    Stratejik konuma sahip olan Kobani'ye üç yönden kuşatmış olan İslam Devleti, kenti sürekli top ateşi altında tutuyor. Kentteki Kürt güçler ise İD'ne göre çok daha küçük bir askeri güç olmalarına rağmen kenti savunmaya devam ediyor.

    Savunma uzmanları, İŞİD güçlerinin ilerlemesinin, sadece hava saldırılarıyla durdurmasının mümkün olmadığını söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülke genelinde "Kobani" protestoları...

    250 kişi gözaltında tutuluyor

    Bu arada, Kobani’deki çatışmaların yoğunlaşması üzerine geçen pazartesi günü Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçen ve aralarında sivillerin de bulunduğu 250 kişinin Suruç Fen Lisesi’nde gözaltında tutulduğu bildirildi.

    Gözaltında tutulan 250 kişinin bugün Ankara’dan gelecek özel bir ekip tarafından sorgulanacağı kaydedildi.

    312 yaralı geldi

    Öte yandan son 10 gün içerisinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında devam eden çatışmalarda yaralanan 45 YPG üyesinin sınırdan geçirilerek Türkiye'ye geldiği de öğrenildi.

    İlk müdahalesi Suruç'ta yapılan ve daha sonra Şanlıurfa ile çevre illerdeki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi.

    Aynı süre içerisinde Kobani'deki çatışmalarda ölen 45 YPG üyesinin cenazesinin de sınırdan geçirilerek Suruç'a getirildiği ve buradaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildiği de kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow