hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD, Tikrit'in de kontrolünü ele geçirdi

    IŞİD, Tikritin de kontrolünü ele geçirdi
    expand

    Irak'ta IŞİD, başkenti Musul olan Ninova vilayetinin kontrolünü ele geçirdikten sonra Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'i de kontrolü altına aldı. Örgüt ayrıca Bici kentindeki tüm silah depolarına el koyduğunu duyurdu. Örgütün Kerkük'e de saldırdığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'ın kuzeyindeki Musul kentini ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti Örgütü, Salahaddin ve Kerkük şehirlerine saldırdı.

    Örgütün Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'i de kontrolü altına aldığı bildirildi.

    Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanları kısa süreli çatışmanın ardından kenti ele geçirdi.

    Irak emniyetinden yüzbaşı Ömer el-Cebburi, Irak ordusuna bağlı güçlerin bugün Tikrit kentinden beklenmedik şekilde çekildiğini ve kentte sadece polis güçlerinin kaldığını açıklamıştı.

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) Liderliğini Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Meclis Grubu, Musul’daki gelişmeler için acil toplandı.

    Işid ile ilgili tüm haberler için tıklayın

    İki Peşmerge tugayı Tuzhurmatu'da

    Bölgesel Kürt yönetimine bağlı 2 Peşmerge Tugayının Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine vardığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musul saldırısına dünyadan tepki yağıyor

    Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesi kaymakamı Şellal Abdul Ahmed, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge güçlerinden 2 tugayın ilçe merkezine vardığını söyledi. Kaymakam Ahmed, "Bu güçler ilçeyi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından korumak amacıyla geldi. Özellikle ilçenin Süleyman Beg bölgesi ve Yengice, Bastamlı ve Meftul köyleri IŞİD'nin eline geçtikten sonra geldiler" dedi.

    IŞİD ne istiyor?

    Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde dün meydana gelen saldırılarda 32 kişi ölmüş ve 191 kişi de yaralanmıştı.

    IŞİD, Tikritin de kontrolünü ele geçirdi

    Türkmenler terk etti

    Türkmenlerin en yoğun yaşadığı, Irak'ın Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞID) saldırılarına karşı ikaz edilen binlerce Türkmen evlerini terk ederek bölgeden ayrıldı.

    Binlerce kişi Musul'dan kaçıyor!

    DHA muhabiri, 45 bin civarında Türkmen'in yaşadığı Tuzhurmatu'da Irak Türkmen Cephesi yetkililerinin saldırı olasılığına karşı halkı ikaz ettiği, Türkmenlerin büyük çoğunluğunun ise daha güvenli olduğunu düşündükleri Kerkük, Süleymaniye ve Erbil kentlerine göç ettiğini bildirdi.

    Son 1,5 yılda Tuzhurmatu'da düzenlenen saldırılarda yaklaşık 800 Türkmen'in hayatını kaybettiği, 2 binden fazla da kişinin yaralandığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞTE EN MERAK EDİLEN YÖNLERİYLE 10 SORUDA IŞİD

    IŞİD'in elindeki Türk şoför sayısı 32'ye çıktı

    Irak'ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförünün dışında, 4 TIR şoförünün daha aynı yerde rehin alındığı belirtildi.

    Musul'da yönetimi ele geçiren IŞİD militanları tarafından dün sabah Musul'a 60 kilometre ve Mahmur'a 30 kilometre uzaklıkta olan 50 bin nüfuslu Geyara ilçesindeki Termik santralde rehin alınan 28 Türk şoföründen birine DHA muhabiri telefonla ulaştı. Güvenlik gerekçesiyle adının yazılmasını istemeyen şoför, dün sabah 50 bin nüfuslu Geyara ilçesinin yönetimini ele geçiren IŞİD militanları tarafından rehin alınan Türk şoför sayısının 32'ye ulaştığını söyledi. Mazot taşıyan tanker şoförlerinin yanı sıra 2 TIR'ın 4 şoförünün de rehin alındığını söyledi. Rehin alınan şoför, şöyle konuştu:
    "Saat 08.00 sıralarında 7-8 kişilik silahlı grup bizi rehin aldı. Daha sonra 11 arkadaşımızı ellerini ve gözlerini bağlayan başka yere götürdüler. Burada kalan arkadaşlarımızın şu anda sağlık durumu iyi. Bizi bir yere kapatıp bekletiyorlar. Ama götürdükleri 11 arkadaşımızın durumundan haberimiz yok. Onların durumundan endişe ediyoruz. Bizi rehin alanlar bizimle görüşmüyor. Biz onlardan gizli firma yetkilileri ile görüştük. Bizi kurtarmak için çalışma yaptıklarını söylediler."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriyeli mülteciler sokakta yaşıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow