hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD, Kilis karşısında hendek kazıyor

    IŞİD, Kilis karşısında hendek kazıyor
    expand

    Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez İlçesi'ne bağlı Karamezra Köyü'nün kontrolünü elinde bulunduran IŞİD, Türkiye sınırına yakın noktalara iş makineleriyle hendek kazıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'nin iç kesimlerinde bazı köylerde ise IŞİD militanları ile muhalifler arasında çatışmalar devam ediyor. Kilis'in Akıncı Köyü karşısındaki Suriye köylerinde denetimi elinde bulunduran ve buradaki bir doğalgaz tesisini üs olarak kullanan IŞİD militanları, son zamanlarda muhalif gruplarla yaşanan çatışmaların ardından bulunduğu alanlara hendek kazmaya başladı.

    Siirt'te askeri araca bombalı tuzak: 8 asker şehit oldu

    Kışanak: "Ben de özerklik ilan ederim"

    Silvan ve Lice ateş çemberine döndü; OHAL dönemi manzaraları

    Rusya: "S-300 füzeleri İran'a kesin gönderilecek"

    Geçen hafta muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu ile şiddetli çatışmaya giren IŞİD militanlarının bu sabah Türkiye sınırına yakın noktada bulunan üs olarak kullandığı tesisin etrafına iş makineleriyle hendek kazarken görüntülendi. İş makineleri tesisin etrafına hendek kazarken, olası saldırılara karşı bazı bölgelere mayın döşediği de ileri sürüldü.Sınırda hendek kazan IŞİD militanlarının iç kesimlerde muhalif gruplar ile çatışmaya devam ettiği bildirildi. İç kesimlerdeki çatışmalar sırasında meydana gelen patlama sesleri Türkiye'den duyulurken, sınır hattında ise askerler zırhlı araçlarla önlemlerini en üst düzeyde tutuyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow