hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD militanından "İstanbul" tehdidi

    IŞİD militanından İstanbul tehdidi
    expand

    Bir IŞİD militanı Türkiye'nin Atatürk Barajı'nı açmasını isteyerek, "Allah'a dua ediyorum ki dinden dönmüş hükumet kararlarını gözden geçirsin. Geçirmezse İstanbul'u özgürleştirerek biz gözden geçiririz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    News.vice.com IŞİD hakkında 5 bölümlük bir belgesel yayınladı.

    Fırat nehri üzerindeki Atatürk Barajı'nda su tutulması nedeniyle bölgenin su sıkıntısı çektiği belirtilen belgesin ikinci bölümünde röportaj yapılan bir IŞİD militanı Türkiye'nin Atatürk Barajı'nı açmasını isteyerek, "Allah'a dinden dönmüş hükümet kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer geçirmezse, İstanbul'u özgürleştirerek biz gözden geçiririz" diyor.

    Muhabirin "Bu bir tehdit mi" sorusuna ise "Evet açık bir tehdit. Eğer onlar açmazlarla İnşallan biz onu İstanbul'dan açarız" yanıtı veriyor.

    Belgesel'de bir IŞİD militanı Belçika'dan geldiğini söyleyen bir çocuğa ise "cihatçı mı yoksa intihar saldırganı mı olmak istersin" diye soruyor, çocuk ise "cihatçı" yanıtı veriyor. Yanındakilerin yönlendirmesi ile sorulara yanıt veren çocuk, "Avrupa'daki tüm kafirleri öldürmek isterim çünkü onlar Müslümanları öldürüyor" diyor.

    Savaş uçakları Mahmur'u bombalıyor...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow