hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'in kan donduran yeni taktiği ortaya çıktı: Akrep bombası

    IŞİDin kan donduran yeni taktiği ortaya çıktı: Akrep bombası
    expand

    IŞİD terör örgütünün Irak'ta sivillere karşı "akrep bombaları" kullandığı ortaya çıktı. Peki nedir bu akrep bombası?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortadoğu'da terör estiren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'ta kullandığı yeni strateji gerçekten de insanın kanını donduracak cinsten. Örgüt Irak'ta sivil bölgelerde "akrep bombaları" kullanıyor. Peki nedir bu akrep bombası? Bu korku silahının geçmişi 2000 yıl öncesine kadar dayanıyor. İlk olarak yine Ortadoğu'da Roma İmparatorluğuna karşı kullanılan akrep bombaları aynı zamanda "dünyanın en eski biyolojik silahı" olarak da nitelendiriliyor.

    M.S 199 yılında Irak'ta bulunan tarihi Hatra'da şehri kuşatan Romalılara karşı kullanılan silah düşman saflarında yarattığı korku ve panik nedeniyle tercih edilen bir yöntemdi. Bu taktik Hatralıların 20 gün süren Roma kuşatmasını kırmasını sağlamıştı.

    IŞİDin kan donduran yeni taktiği ortaya çıktı: Akrep bombası

    Günümüzde ise kulağa bir korku filminden çıkmış gibi gelen bu yöntem terör örgütü IŞİD'in yeni stratejisi oldu. IŞİD, tam olarak kontrolünü sağlayamadığı sivillerin yoğun yaşadığı bölgelerde akrep bombalarıyla üstünlük kurmaya çalışıyor. Örgütün bu tarihi bombaları modernize ederek yaklaşık 60 santimetrelik "roketler" haline getirdiği ve özel yapım cihazlarla ateşlediği raporları da istihbarat örgütlerine gelmeye başladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD eşcinsel Iraklıyı çatıdan attı!

    Resulayn'daki YPG kampı görüntülendi

    O yarışmada ünlü olmuştu IŞİD'e katıldı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow