hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail, Suriye'yi vurdu

    İsrail, Suriyeyi vurdu
    expand

    Suriye Genelkurmay Başkanlığı'ndan, İsrail'in, Şam kırsalındaki Dimas bölgesi ile Uluslararası Şam Havalimanı yakınına düzenlediği saldırılarda hasar meydana geldiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "İsrail saldırısı, Suriye ordusunun Halep, Deyru'z Zor, Dera ve daha başka bölgelerde tekfirci ve terörist örgütlere karşı sağladığı üstün başarılardan sonra geldi" denildi.

    Saldırının amacının, El Kaide örgütünün Şam bölgesindeki kolu olan Nusra Cephesi ile IŞİD başta olmak üzere silahlı terör örgütlerinin ordunun ağır darbeleri altında çöken maneviyatlarını yükselmek olduğu savunulan açıklamada, Suriye ordusunun yurdun her karış toprağında teröre karşı savaşını sürdürmekten caymayacağı belirtildi.

    Bu arada Dera bölgesindeki aktivistler, İsrail uçaklarının Dera kenti semalarından Şam bölgesine yöneldiğini ifade etti.

    Suriye Haber Ajansının (SANA) Ordu Komutanlığı'na dayandırılan saldırıya ilişkin haberde de "Bu saldırı, İsrail'in Batılı ve bölge ülkelerinin yanında Suriye'deki terörü desteklediğini gösteriyor" yorumuna yer verildi.

    Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson ise "İsrail'in Suriye'yi vurduğuna dair yapılan haberleri biliyoruz ancak bir yorum yapmıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook'ta bunu yazdı, bir gün sonra öldü

    Kilis'teki kutlamalarda tehlikeli görüntüler

    Facebook'ta son çılgınlık!

    Yakılacak fotoğraflar!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow