hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail, Suriye'yi vurdu

    İsrail, Suriyeyi vurdu
    expand

    İsrail Hava Kuvvetleri gece yarısından sonra, Suriye'deki askeri hedefleri vurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'ye yönelik hava saldırısı doğrulanırken, "(Suriye'den) füze fırlatılması İsrail egemenliğine açık bir saldırıdır. İsrail ordusu, topraklarına yönelik yapılan saldırılardan Suriye rejimini sorumlu tutmaktadır ve İsrail, halkını korumak için uygun gördüğü biçimde hareket etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada, ayrıca, hedeflerin tam isabetle vurulduğu kaydedildi. Öte yandan, medyada, İsrail'in düzenlediği hava saldırısı öncesinde, kuzeydeki Golan Tepeleri'nde siren sesleri duyulduğu yönünde haberlere yer verilirken, İsrail ordusu, topraklarına herhangi bir füzenin düşmediği ancak sirenlerin neden yanlışlıkla çaldığının araştırıldığını bildirdi.

    Dün, öğle saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından 4 füze fırlatıldığı, bunlardan ikisinin İsrail tarafına düştüğü iddia edilmişti. İsrail ordusunun da buna top atışı ile cevap verdiği belirtilmişti.

    Kuneytra'daki "90'ıncı Birlik" vuruldu

    Bölgedeki yerel aktivistler, bazı roketlerin Golan Tepesinde İsrail tarafına düşmesinin ardından bir İsrail savaş uçağının Suriye'nin Golan Tepesindeki Kuneytra kenti yakınlarında bulunan 90'ıncı Birlik ile birlikte üç noktaya saldırdığını kaydetmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail savaş uçaklarının 90'ıncı Birlik yakınlarında yer alan topçu birliğine saldırdığını ifade eden aktivistler, "Golan'da İsrail tarafına düşen roketlerin ardından yoğun siren sesleri yükseldi, ardından bir İsrail uçağı Esad güçlerinin bulunduğu üç noktayı bombaladı" demişti.

    İsrail Savunma Bakanı konuştu

    İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, İsrail uçaklarının Suriye topraklarına gece saatlerinde düzenlediği saldırıya ilişkin, "İsrail, egemenliğini tehdit eden her hangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verecektir" dedi.

    Ya'alon İsrail basınına yaptığı açıklamada, "Suriye'deki Esad rejimi kontrolündeki hedeflere dün gece düzenlenen hava saldırısı açık bir mesajdır" diyerek, "İsrail, egemenliğini tehdit eden her hangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verecektir" uyarısında bulundu.

    İsrail topraklarına dün fırlatılan füzelerden Esad rejimini sorumlu tutan Ya'alon, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Askerlerimiz ve halkımıza zarar veren eylemleri görmemezlikten gelmemiz ve bunlara tolerans göstermemiz söz konusu olamaz. Bizi yok etme amacı taşıyan terör saldırılarına ve ülkelere karşı İsrail halkını korumak için, sorumluluk bilinciyle ve metanetle hareket edeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bozdağ: "Eğer 17 Aralık olmasaydı Fethullah Gülen..."

    TOKİ, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetini mahkemeye de açıklamadı

    Mustafa Kemal'in basında yayımlanan ilk fotoğrafı

    AİHM'deki Perinçek duruşması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow