hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsveç’in en etkili politikacılarından biriydi, şimdi oda temizliyor

    İsveç’in en etkili politikacılarından biriydi, şimdi oda temizliyor
    expand

    İsveç’te şu anda iktidarda olan Sosyal Demokrat Parti’nin ilk kadın lideri ve eski bakan Mona Sahlin siyaseti bıraktıktan sonra boş zamanlarında kızının temizlik firmasında çalışmaya başladı. Expressen gazetesine konuşan Sahlin, siyaseti hiç özlemediğini ve bir daha dönmeyi de düşünmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir dönem İsveç’in en etkili politikacılarından biri olan şimdilerde devlet kurumlarına ayrımcılık sorunlarıyla ilgili danışmanlık yapan Mona Sahlin, tatil günlerini ise kızına ait firmanın temizlik hizmeti verdiği otellerde geçiriyor.

    Oda temizliği için ilk kez bir kapıyı tıklattığında "umarım kimse yoktur" diye içinden geçirdiğini anlatan Sahlin, "Ama cevap verdiler ve kat görevlisi olduğumu söyledim. İçeri girdiğimde müşteri ile birlikte gülmekten öldük. Suratında, 'Aman Allahım ne kötü bir duruma düşmüş?' gibi bir ifade vardı." diye konuştu.

    Yaptığı temizlikten kızının pek de memnun olmadığını da anlatan Mona Sahlin, düzelttiği yatakların testten geçemediğini ve danışmanlık görevi bu yaz bitince muhtemelen torunlarına göz kulak olmakla yetineceğini anlattı.

    3 yıl parti başkanıydı

    Mona Sahlin bir dönem İsveç siyasi hayatının en etkili kadın politikacıları arasında gösteriliyordu. 2007 ile 2010 yılları arasında Sosyal Demokrat Parti’nin başkanlığını yaptı. 2010 yılında yapılan seçimleri kaybetmesinin ardından istifa etti.
    Diğer taraftan 8 yıl boyunca İsveç’in başbakanlığını yapmış olan Fredrik Reinfeldt de kurduğu bir internet sitesi üzerinden iş aramaya başlamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow