hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın polislere bekaret şartı!

    Kadın polislere bekaret şartı
    expand

    Endonezya'da polis olmak isteyen kadınları "rahatsız edici" bir süreç bekliyor. Öyle ki 17-22 yaş arasında olan bu genç kadınlar önce diğer adayların önünde çırılçıplak soyuluyor daha sonra ise kapısı olmayan bir odaya çiftler halinde sokularak bekaret testine giriyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre 2014 yılında yedi bin kadın aday polis olmak için eğitime başladı. Endonezya Emniyet Müdürlüğü'nün kriterlerine göre adaylarda şu şartlar aranıyor;

    * 17.5-22 yaş aralığında olmak

    * Bir dine inanıyor olmak

    * En az 1.67 boyunda olmak

    * Gözlük kullanmıyor olmak

    * Bakire olmak

    Örgütün raporuna göre polis olmak isteyen çoğu genç kız bakire olma şartını bilmiyor ve ancak teste girmeden önce bundan haberleri oluyor. 2013 yılında polis olmak için başvuran ve ismi saklı tutulan bir kadın şu ifadeleri kullanıyor: "Çok utandım. Gergindim fakat testi reddedemezdim. Eğer reddetseydim asla polis olamadım." 

    "20 ADAYIN ÖNÜNDE SOYDULAR"

    Aynı aday testten önce yaşananlar için ise çarpıcı ifadeler kullanıyor. "Diğer 20 kadar adayın önünde soyuldum. Daha sonra beni ve bir kişiyi daha kapısı olmayan bir odaya götürdüler. Burası bekaret testinin yapıldığı odaydı..."

    "KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ VE AŞAĞILAYICI"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsan hakları örgütüne bağlı kadın hakları örgütünün müdürü Nisha Varia testin kadınları küçük düşürdüğünü ve aşağıladığını savunuyor. Bakire olmayanların her zaman teşkilattan atılmadığını fakat testin kendisinin çok acı verici ve travmatik olduğunu düşündüğünü söyleyen Varia testin amacını aştığı görüşünde.

    "AYRIMCILIK YOK"

    Polis teşkilatından Ronny Sompie ise bekaret testi yapıldığını doğrularken konuyla ilgili olarak "Hem erkek hem de kadın adaylar için kapsamlı bir sağlık testi uyguluyoruz ve bu testin içinde üreme organlarının detaylı kontrolü de mevcut. Bu rutin kontrollerin bir parçası ve bakire olmayanların polis olamadığı gibi bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

    Ünlü şarkıcı Cenk Durmazel yoğun bakımda!

    Sosyal medyayı sallayan Türk işi komik mesajlar

    Endonezya'nın "Seks Dağı"

    Mini etek giyen kadına toplu taciz

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow