hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanuni'nin iç organları Zigetvar'daki Kanuni Camisi'ne gömülmüş

    Kanuninin iç organları Zigetvardaki Kanuni Camisine gömülmüş
    expand

    Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki İbrahimgil, Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının, Macaristan'ın Zigetvar şehrindeki Kanuni Camisi'nin bahçesinde bir yere gömülü olduğunun belirlendiğini ifade ederek, "Bu henüz çok yeni bir bilgi, basın toplantısıyla detayları aktarılacak. Daha sonra ekip giderek, kazı yapacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trakya Üniversitesi, İslami İlimler Araştırma Vakfı ile İstanbul Üniversitesi İslam Araştırmaları Merkezi'nce Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle "Osmanlı İlim, Düşünce ve Sanat Dünyasında Balkanlar" başlıklı sempozyum düzenlendi.

    Sempozyumda konuşan Prof. Dr. İbrahimgil, vakıf kayıtlarında, Balkanlar'da 5 asır hüküm süren Osmanlı'ya ait 15 bin yapı bulunduğunu ve eserlerin yüzde 90'ının arazide tespit edildiğini söyledi.

    Balkanlarda, cami, han, hamam, tekke, köprü, şifahane gibi yapıların da aralarında bulunduğu 4 bin ile 5 bin yapının ayakta olduğunu ifade eden İbrahimgil, Makedonya, Macaristan, Kosova, Hırvatistan'da Osmanlı eserlerinin ihyası çalışmalarının devam ettiğini örneklerle anlattı.

    Macaristan'daki Osmanlı eserlerinin durumunu aktaran İbrahimgil, Kanuni'nin kalbi ve iç organlarının defnedildiği yerin tespitiyle ilgili kısa bilgi verdi.

    İbrahimgil, "Sokullu Mehmet Paşa Vakfı'ndaki belgelerden, Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının Zigetvar şehrindeki Kanuni Camisi'nin bahçesinde bir yere defnedildiği tespit edildi. Hatta belgelerde Sokullu Mehmet Paşa'nın da defin sırasında orada olduğu da yazıyor. Bu henüz çok yeni bir bilgi, basın toplantısıyla detayları aktarılacak. Daha sonra ekip giderek, kazı yapacak" diye konuştu.

    Osmanlı'nın lanetli ölüm melekleri

    Google Earth ile görülen 50 çarpıcı fotoğraf 

    Hiç gitmediği İstanbul'dan trafik cezası yedi!.. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow