hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırım Başsavcısından Türkiye'deki kongreye sert tepki

    Kırım Başsavcısından Türkiyedeki kongreye sert tepki
    expand

    Ankara'da düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi'ne Kırım Başsavcısından sert tepki geldi. Başsavcı Natalya Poklonskaya, Kırım Tatarları'nın sorunlarının dışarıdan çözülmeye ihtiyacı olmadığını, konunun diğer ülkelerin işi olmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da 1-2 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi'ne, Ukrayna Devlet Başkanlığı Kırım-Tatar ilişkilerinden sorumlu yetkilisi Mustafa Cemilev ve Ukrayna milletvekili Rıfat Çubarov da katıldı.

    "Rusya ile Türkiye'nin arasını bozmak için..."

    Ankara'da düzenlenen kongrenin Kırım'da yasa ihlalleri yapıldığına dair kılıf hazırlama çabası olduğunu söyleyen Poklonskaya, "Kongrenin tamamen planlı ve özel olarak düzenlenmiş bir girişim olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Tatar Türklerine destek mesajı

    Kongrenin bölge dışında düzenlenmesinin kışkırtma amacı taşıyabileceğini belirten Başsavcı Poklonskaya, "İç sorunlar içeride çözülmeli. Bu sorunlar diğer ülkelerin işi değil. Afrika halklarının sorunlarını Kırım'da tartışmıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Kırım Tatar topluluğu temsilcilerinin kendine başvurarak Cemilev ve Çubarov'un girişimlerinden kendilerini korumalarını istediğini ileri süren Kırım Başsavcısı, Kırım Tatarları'nın rahat bırakılmasını istediklerini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow