hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küba'daki caminin yeri belli oldu

    Kübadaki caminin yeri belli oldu
    expand

    Küba yönetimi tarafından cami yapımı için Havana'da 5 dönümlük bir kamu arazisi ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Oraya bir cami yakışır" sözleriyle başlayan "Küba'ya cami" tartışmasında cami yerinin belli olduğu ortaya çıktı
     
    Vatan Gazetesi'nden Emre Eser'in haberine göre Kübalı yetkililer ile Türkiye arasındaki süreci Diyanet Vakfı adına Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun yönetiyor. Küba yönetimi tarafından cami yapımı için Havana'da 5 dönümlük bir kamu arazisi ayrıldı. Diyanet Vakfı bu araziye Ortaköy Camisi'nin bir benzerini yapmayı önerdi. Küba'lı yetkililer ise cami yapımını sadece tek bir ülkenin üstlenmesi yerine Küba'da temsilciliği bulunan ülkeler olmak üzere tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin üstlenmesini istedi.
     

    Kübadaki caminin yeri belli oldu

    Küba'da cami için belirlenen arazi Eski Havana'da bulunuyor. Tabelada İspanyolca "Buraya camii yapılacak" yazıyor.
     
    Mustafa Tutkun konu hakkında şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'mızın çalışmalarımızdan haberi vardır diye düşünüyoruz. Ama detayını bilemiyoruz. Vakfımız bu konuda masrafları karşılamaya hazır. Bu fikir ilk başta vakfımızın bir projesi olarak ortaya çıktı. Karşılıklı ziyaretler gerçekleşti. Orada caminin yapılacağı arazi hazır. Ortaköy Cami'sinin benzerini yapmayı düşünüyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küba cami capsleri

    Erdoğan: "Küba'daki dağın tepesine cami yakışır"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow