hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Laos'ta düşen uçakta Bakan ve Başbakan Yardımcısı öldü

    Laosta düşen uçakta Bakan ve Başbakan Yardımcısı öldü
    expand

    Laos'ta düşen askeri uçakta bulunan Laos Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Douangçay Phiçit ile eşi ve başkent Vientiane Valisi Sukhan Mahalad'ın öldüğü bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tayland Savunma Bakanlığı Daimi Sekreteri Nipat Thonglek, Laos makamlarından kendilerine ulaşan bilgiye göre, kazada ayrıca iki üst düzey Laoslu yetkilinin daha öldüğünü belirtti ancak diğer yolculara ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

    Tayland'da çıkan Thai Rath gazetesi, düşen askeri uçağın Rus yapımı bir Antonov AN-74 olduğunu duyurdu.

    Uçağın düşüş nedeni hakkında henüz bir açıklamada yapılmadı.

    Taylandlı yetkililerin yaptığı açıklamaların ardından Laos Ulusal Televizyonu da ormanlık bir arazide üzerinden dumanlar çıkan ciddi şekilde yanmış uçak enkazının görüntülerini yayınladı.

    Tayland Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sek Vannamethi, daha önce yaptığı açıklamada, Laos makamlarından alınan bilgiye göre, Vientiane'dan bugün sabah saatlerinde havalanan uçağın, başkente 470 kilometre mesafedeki Jiangkhoung eyaletinin kuzeydoğusundaki ormanlık arazide düştüğünü belirtmişti.

    Laos Savunma Bakanlığı'nın resmi bir törenini yönetmek için düşen uçakta bulunduğu bildirilen Phiçit, aynı zamanda Laos'ta işbaşında bulunan Komünist Parti'nin ana karar alma organı olan politbüronun üyesiydi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow