hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra Belediye Başkanı Johnson Türkiye'ye geliyor

    Londra Belediye Başkanı Johnson Türkiyeye geliyor
    expand

    İngiliz Muhafazakar Parti liderliğine hazırlandığı ileri sürülen Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın, liderlik öncesinde yapacağı dış gezi duraklarından biri de Türkiye olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere’de Mayıs ayında yapılacak genel seçimler öncesinde uluslararası devlet adamı imajını güçlendirmek isteyen Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın seçimlerden önce Japonya, İsrail ve Türkiye’yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

    Londra Belediye Başkanı’nın Türkiye temaslarıyla ilgili henüz kesin bir bilgi olmamakla beraber, yakın kaynaklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesinin beklendiğini söylüyorlar.

    Johnson uluslararası ağırlığı olan politkacılarla bir araya gelerek yeni ilişkiler kurmak istiyor.
    Johnson konuyla ilgili The Independent gazetesine yaptığı açıklamada, insanların dış gezileri konusunda ne düşündüklerinin kendisini rahatsız etmediğini, ancak yine de asıl amacının kendisini değil de Londra’yı tanıtmak olduğunu söyledi.

    Johnson bu yıl yapılacak genel seçim için Muhafazakar Parti'den milletvekili adayı olacağını duyurmuştu.Johnson’ın belediye başkanlığı 2016 yılında sona erecek, ancak hükümette görev alması halinde her iki işi de yürütmesinin zor olacağı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu olan 50 yaşındaki Boris Johnson, 2008 yılından bu yana Londra Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow